|

Rusya'dan gizli ithalat

Rusya, bazı AB ülkelerine ait gıda ürünlerinin Belarus'tan yasal olmayan yollarla Rusya'ya ithalat yapıldığını tespit etti.

Aa
00:00 - 20/08/2014 Çarşamba
Güncelleme: 10:35 - 20/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Rusya'dan gizli ithalat
Rusya'dan gizli ithalat

Rusya Federasyonu Veterinerlik ve Bitki Sağlığı Gözetimi Federal Servisi, bazı Avrupa Birliği ülkelerine ait gıda ürünlerinin Belarus'tan yasal olmayan yollarla Rusya'ya ithal edildiğini belirledi.

İthal ürünleri denetleyen Federal Servis yetkilileri tarafından, Polonya, Slovenya, Hollanda, Litvanya ve başka AB ülkelerinden yasak olmasına rağmen elma, kaysı, erik, domates ithalatı yapıldığı tespit edildi. Federal Servis Başkanı Sergey Dankvert, Belarus üzerinden Rusya'ya ithali istenen bazı ürünlerin evrakının bulunmadığını ve ambalajlarda ülke adı belirtilmediği için kuşkulandıklarını ve araştırma başlattıklarını kaydetti.

Rusya'nın yaptırım uyguladığı bazı ülkelerin Belarus'a ürün gönderdiğini ve ürünlerin üzerinde üretici ülkenin yazılmadığını söyleyen Dankvet, "Örneğin Makedonya yazıyorlar, fakat araştırınca ürünün aslında Polonya veya Yunanistan'da üretildiğini öğreniyoruz.

Biz bundan sonra da sıkı denetimler yapacağız ve o ülkelerden ürün ithaline müsaade etmeyeceğiz" dedi. İsviçre, Kazakistan ve Faroe Adalarından ithal edilen süt, et ve balık ürünlerini de denetleyeceklerini bildiren Dankvet, benzer durumların yaşanması halinde Belarus'a da kısıtlama yapacakları uyarısında bulundu.


10 yıl önce