|

Sigarayı bırak cüzdanı doldur

Fiyatı 7,5 liraya kadar çıkan sigarayı bırakan tiryaki, bir yılda tasarruf edeceği yaklaşık 2 bin 700 lirayla, çift kişilik yurtdışı tatiline gidebilir, 3G uyumlu telefonlardan, dizüstü bilgisayarlara kadar birçok eksik giderilebilir

00:00 - 7/01/2010 Perşembe
Güncelleme: 23:07 - 6/01/2010 Çarşamba
Yeni Şafak
Sigarayı bırak  cüzdanı doldur
Sigarayı bırak cüzdanı doldur

Son zamların ardından fiyatı 7,5 liraya kadar çıkan sigarayı her gün bir paket tüketen kişi, bu alışkanlığından vazgeçmesi halinde, bir yılda tasarruf edeceği yaklaşık 2 bin 700 TL ile beyaz eşyadan bilgisayara, 3G uyumlu telefondan tatile kadar birçok ihtiyacını karşılayabileceği bir gelire kavuşuyor.

AH ŞU ALIŞKANLIKLAR...

Yapılan zamlar sonrası sigaraya daha fazla para ödemeye başlayan çok sayıda tiryaki, sağlıklarının yanısıra bütçelerine de zarar veren bu 'alışkanlık'larını gözden geçirmeye başladı. Tiryaki, piyasadaki en pahalı sigaradan her gün bir paket içmesi durumunda, bu alışkanlığından vazgeçerse bir yıl içinde bile yaşam konforunu ciddi şekilde artırabiliyor.

'Duman olup gidecek' olan parası cüzdanında kalan tiryakilerden, evlilik hazırlıkları yapanlar bir yıllık tasarrufla, en büyük ihtiyaçlarından televizyon, buzdolabı, çamaşır makinesi ve mikrodalga fırın gibi beyaz eşyalardan satın alabilir, ev sineması sistemi kurarak evlerinde sinema konforunu yaşayabilirler.

BİR ZAM DA ET'DEN

Bu arada ÖTV artışının ardından European Tobacco da sigaralarının fiyatlarında 50 kuruşla 1 lira arasında artış yaptığını açıkladı. Zamla Violet marka sigaraların fiyatı 4.50 TL'ye, Black Galleon 4.50'TL'ye, Vigor 4.25 TL'ye, President 4.25 TL'ye, Winner 4.25 TL'ye, HD marka sigaraların fiyatı da 4.00 TL'ye yükseldi.


Yurtdışında balayı imkanı

Tiryakiler arasında yeni evli olanlar, sigarayı bırakması durumunda elde edecekleri parayla balayını yurtdışında geçirebilir. Çiftler bin 650 TL ödeyerek Malta'ya, bin TL ile Kahire'ye, bin 500 TL'ye Dubai'ye, bin 800 TL'ye ise Venedik'e gidebilir. Ortalama 3 gece 4 gün yurtdışında balayı imkanı bulan çiftler, arta kalan para ile de balayı hatırası olarak çeşitli hediyeler alabilir. 2 bin 700 liraya iki adet dizüstü bilgisayar da alabilen tiryakiler, çocuklarına hediye edebilir. Motosiklet tutkunları ise bir yılda sigara tasarrufundan elde edeceği para ile kendilerine sıfır kilometre motosiklet bile alabilirler.



14 yıl önce