|

Trafikten kurtaran seferler başladı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Hatları İşletmesi tarafından trafiğin yoğun saatlerinde uygulamaya konulan 'Paralel Boğaz Seferleri' dün sabah itibariyle başladı

00:00 - 5/01/2011 Çarşamba
Güncelleme: 23:59 - 4/01/2011 Salı
Yeni Şafak
Trafikten kurtaran seferler başladı
Trafikten kurtaran seferler başladı

İstanbul'daki şehir içi trafiğini rahatlamak ve deniz ulaşımını daha aktif bir şekilde kullanmak amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Şehir Hatları İşletmesi tarafından uygulamaya konulan 'Paralel Boğaz Seferleri' dün sabah başladı. İstanbul Boğazı'nda yaklaşık 30 kilometrelik hat boyunca her iki yakadan kalkacak tekneler trafiğin en yoğun olduğu saatlerde yolcu taşıyacak. Seferlerle ilgili bilgi veren İBB Şehir Hatları Genel Müdürü Süleyman Genç, İstanbulluları şehir içi trafiğine sokmadan keyifli bir boğaz gezisi eşliğinde taşıyacaklarını söyledi.

İKİ SEFER OLACAK

İstanbul Büyükşehir Belediyesi deniz ulaşımının daha etkin kullanılabilmesi ve sıkışan boğaz trafiğinin hafifletilmesi amacıyla Kabataş-Beşiktaş-İstinye-Sarıyer ile Beykoz-Kanlıca-Üsküdar hattında kıyıya paralel transit hat uygulaması başlattı. Boğaz'ın her iki kıyısında kara trafiğine alternatif oluşturacak paralel hatlar, hafta içi her gün iki sefer şeklinde gidiş-dönüş olarak yapılacak. Böylece 30 kilometrelik bir güzergah, kıyıya paralel deniz seferleri ile by-pass edilmiş olacak.

BEYKOZ-ÜSKÜDAR 50 DAKİKA

Sariyer'den başlayarak Kabataş'ta biten seferlerin yaklaşık 65 dakikada tamamlanacağını öngördüklerini kaydeden Genç, "gerçekten konforu, rahatlığı, kişilerin aldığı keyif bakımından, denizle beraber olmak bakımından karadan yapılacak olan seferlerle bağdaştırılacak gibi değil. Bekoz'dan başlayan seferimizi Üsküdar'a 50 dakikalık bir süreçte varacağını öngördük. Ki bu seferlerimizi yaptık bugün sabah itibariyle." şeklinde konuştu.


Sefer sayıları artırılabilir

Tüm İstanbulluları açılan yeni hatları kullanmaya davet eden Süleyman Genç, seferlerdeki yolcu sayılarının artması durumunda hem sefer sayılarını hem de daha kapasiteli gemi tahsis edecekleri müjdesini verdi. Yeni hatlardaki ücret konusuna da değinin Genç, söyle konuştu: "Yani bu bir toplu taşıma entegrasyonu. İETT ve benzeri toplu taşıma araçlarının kullanımında nasıl bir aktarım ve entegrasyon öngörüsüyle seyir yapılıyorsa, değerli halkımız burada da aynı uygulamalara tabi. Yani iskelelerimiz aynıdır."


13 yıl önce