|

TÜMOSAN''ın ilk yarı cirosu 220 milyon TL

TÜMOSAN, 2014 yılının ilk yarısını 15 milyon 567 bin TL net kârla tamamladı. Yılın ilk altı ayında 220 milyon 118 bin TL ciro yapan şirketin faaliyet kârı ise 19 milyon 251 bin TL oldu.

Ekonomi Servisi
00:00 - 21/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:26 - 20/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
TÜMOSAN''ın ilk yarı cirosu 220 milyon TL
TÜMOSAN''ın ilk yarı cirosu 220 milyon TL

Tümosan Motor ve Traktör Sanayi (TÜMOSAN), 2014 yılının ilk yarısını 15 milyon 567 bin TL net kârla tamamladı. TÜMOSAN''ın altı aylık cirosu ise 220 milyon 118 bin TL seviyesinde gerçekleşti. Şirketin faaliyet kârı ise 19 milyon 251 bin TL oldu. TÜMOSAN Genel Müdürü Kurtuluş Öğün, Türkiye''nin ilk 115 beygir gücündeki Maksima traktörlerinin satışına başlanmasının üst segment satışlarını olumlu etkilediğini belirterek, ''İlk 6 ayda hibe destekli alt segment satışları nedeni ile 4 silindirli traktörler beklenen satış ivmesini yakalayamadı'' dedi.

KURAKLIK ETKİLEDİ

Sektörde dövize bağlı maliyet artışına ve Orta Anadolu''daki kuraklığa dikkat çeken Ögün, ''Konya''daki üretim merkezimizden Türkiye''nin dört bir köşesine, yurtdışına da yerli üretim traktör satışı gerçekleştiriyoruz. Pazarlarımızı genişletme yönünde çalışmalarımız devam ediyor'' dedi.

AR-GE İLE YÜKSELECEĞİZ

Tümosan''ın dizel motor ve transmisyon alanındaki Ar-Ge çalışmalarıyla uluslararası bir marka haline gelmeyi hedeflediğini belirten Öğün, ''Son 10 yıldır İstanbul''da kurduğumuz Ar-Ge merkezimiz, İTÜ''yle yaptığımız önemli işbirliğimiz ve TÜBİTAK destekli çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Ar-Ge faaliyetlerimiz ile model sayımızı 200''ün üzerine çıkardık. Ürünler üzerinde bayi ve çiftçiler tarafından istenilen pek çok iyileştirme ve geliştirmeler yaptık. Bu da satışlarımıza ve kârımıza olumlu yansıyor'' dedi.

Yerli sanayiye öncü rolümüz var

Altay Tankı Güç Grubu Geliştirilmesi İhalesi''ni kazanan bir firma olarak savunma sanayii için ilk yerli tank güç grubunu geliştirecek firma olma onuruna eriştiklerini de hatırlatan Öğün, şunları kaydetti: ''2004 yılından itibaren dizel motor ve transmisyon alanında gerçekleştirdiğimiz Ar-Ge çalışmalarında elde ettiğimiz bilgi ve deneyimleri Altay Tankı Güç Grubu projesinde de kullanacak olmaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Bu çalışmaların sadece askeri alanda değil, sivil sektörde ve özellikle otomotiv sanayiinde dizel motor ve transmisyon sistemlerinin yerli olarak geliştirilmesinde katkı sağlayacağına inanıyorum.''


10 yıl önce