|

Ulusoy'a seçim öncesi 'sümenaltı' suçlaması

TÜRSAB'ın 10 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimi öncesi, yönetime muhalif delegelerin seçim başvuru evraklarının sümenaltı edildiği iddia ediliyor

İstanbul
00:00 - 22/10/2007 Pazartesi
Güncelleme: 23:39 - 21/10/2007 Pazar
Yeni Şafak
Ulusoy'a seçim öncesi 'sümenaltı' suçlaması
Ulusoy'a seçim öncesi 'sümenaltı' suçlaması

Kısa adı TÜRSAB olan Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) 10 Kasım'da seçime gidiyor. Halen Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüten Başaran Ulusoy ile birlikte dört adayın yarışacağı 10 Kasım'daki seçimler öncesi yönetime yönelik iddialar birlik üyelerini rahatsız etti.

ULUSOY ŞÜPHE ALTINDA

10 yıldır başkanlık görevini yürüten Başaran Ulusoy'un, muhalif delegelerin seçim evraklarını seçim kuruluna iletmek yerine sümenaltı ettiğini iddia eden TURSAB Yönetim Kurulu Başkan Adayı Emir Günaydın, oy kullanmak için delegelerin TURSAB'a müracaatlarını yaptıklarını ifade ederek, "Beş bine yakın acente bulunuyor. Seçim için delegenin yaptığı başvurusu ise iki bin düzeyinde... Çoğu arkadaşımız evraklarını vermiş olmasına rağmen sayının bu denli az olması Başaran Ulusoy'a şüphe altında bırakıyor" dedi.

Beşiktaş İlçe seçim kurulunun delege listesini hafta başında açıklayacağını söyleyen Günaydın sözlerini şöyle sürdürdü: "Liste asıldıktan sonra bir hafta itiraz hakkı ve evrak teslim süresi işleyecek. 10 Kasım'da da seçimler gerçekleşecek. Delege arkadaşların Beşiktaş İlçe Seçim Kurulu'nda askıya çıkarılacak listede isimlerine bakmaları gerekiyor. Başvurusunu yapmış veya bi şekilde ismi listelerde görünmeyen bütün acentelerin bir hafta içinde yeniden müracaat hakkı olduğunu belirten Emir Günaydın bu seçimlerin Acenteler için çok önem arzettiğini bu seçime gelmeyen acentelerin önümüzdeki yıllarda acente kapanmaları yaşandığında seslerini duyuramayacakları için şimdiden Tursab sahip çıkmalarını ve şeçimlere gelmek için evraklarını göndermelerini belirtti.

ÇAĞDIŞI YÖNETİLİYOR

Günaydın, Ulusoy'un Birlik içerisindeki farklı seslere tahammül edemediğini ve 10 yıldır bu şekildi başkanlık yaptığını söyleyen Günaydın, "Günümüz dünyası interneti kullanırken TURSAB, basiretsiz yönetim nedeniyle bu nimetlerden mahrum bırakılıyor. Üyelere hala faks çekilerek kırtasiye masrafında diretiliyor. Öte yandan tüm acentelerin ortak noktada birleşerek, 'online bilet satışı' yapacak internet sitesi bile yok. Oysa biz bu kulvarın en baştaki oyuncusuyuz. Eski geleneksel yöntemlerle bu işi yürütemeyeceklerini hala anlamıyorlar" dedi. Öte yandan Turizm gelirlerini 100 milyar dolara çıkaracak ve acenteler tarafından merakla beklenen projelerini www.emirgunaydin.com internet adresinden acentelerimizin görüşüne sunduğunu belirtti.

16 yıl önce