|

Yabancının Türkiye algısı değişiyor

Uluslararası kuruluşlar Türkiye''nin büyüme tahminlerini yukarı çekiyor. Standard Bank Başekonomisti Ash ''Bence son 18 ay içinde ekonominin dayanıklılığını hepimiz eksik değerlendirdik'' dedi.

.
00:00 - 21/08/2014 Perşembe
Güncelleme: 22:24 - 20/08/2014 Çarşamba
Yeni Şafak
Yabancının Türkiye algısı değişiyor
Yabancının Türkiye algısı değişiyor

Son günlerde siyasi kırılganlık vurgusu yapmasına karşın uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları ard arda Türkiye için daha önce öngördükleri düşük büyüme oranlarını yukarı yönlü revize etmeye devam ediyor. Özellikle, daha önceki değerlendirmelerinde dışsal belirsizlikler, Avrupa''daki zayıf büyüme, bölgedeki jeopolitik gerilimlerin Türkiye''nin ekonomik büyümesini baskılayabileceğini düşünen uluslararası finans kuruluşları, eleştirel yaklaşımlarına karşın Türkiye için öngördükleri büyüme tahminlerini yükseltmeye başladı.

ASH: YANLIŞ DEĞERLENDİRDİK

Standard Bank Gelişmekte Olan Ekonomiler Başekonomisti Timothy Ash, ''Bence son 18 ay içinde Türkiye ekonomisinin dayanıklılığını hepimiz eksik değerlendirdik'' dedi. Ash, Türkiye''nin son zamanlarda bazı sosyal gerilimlere, kur oynaklığına ve politika daralmasına karşın öngörüler üzerinde büyüme performansı olduğunu belirtti.

Herkes eksik tahmin etti

Toronto Dominion Securities Gelişmekte Olan Ekonomiler Ekonomisti Cristian Maggio ise ''Türkiye''deki büyümenin gerektiğinin altında tahmin edildiği düşüncelerine katılıyorum. Reyting kuruluşları büyümeyi azaltabilecek bazı kritik konuları öne çıkardılar. Fakat piyasada hemen herkes Türkiye''nin 2014 büyümesini eksik tahmin etti. Buna kendimi de dahil ediyorum'' diye konuştu.

10 yıl önce