|

YHT teknolojisinde düdüklü önlem!

İstanbul-Ankara arasında 20 Temmuz'da seferlerine başlayan Yüksek Hızı Tren hattında, hemzemin geçitte görevlendirilen bir kişi yüksek hızı tren geçeceği zaman düdük çalarak vatandaşları uyarıyor.

Dha
00:00 - 20/08/2014 Wednesday
Güncelleme: 12:05 - 20/08/2014 Wednesday
Yeni Şafak
YHT teknolojisinde düdüklü önlem!
YHT teknolojisinde düdüklü önlem!

İstanbul-Ankara arasında 20 Temmuz'da seferlerine başlayan Yüksek Hızı Tren hattının Pamukova İlçesi'nin Teşvikiye Mahallesi ile Arifiye arasındaki bölümümün tamamlanmaması nedeniyle, hızlı tren 150 yıllık eski demiryolu hattında geçmek zorunda kalıyor. Hattın Geyve İlçesi Alifuatpaşa Mahallesi mevkiinde de hemzemin geçitteki bariyerler kaldırılınca burada görevlendirilen bir kişi yüksek hızı tren geçeceği zaman düdük çalarak vatandaşları uyarıyor.

İstanbul-Ankara arasında seferlere başlayan Yüksek Hızlı Trenin 533 kilometrelik hattın Sakarya il sınırları içerisinde kalan Pamukova Mekece- Adapazarı arasında yeni demiryolu hattındaki tünel inşaatları çeşitli nedenlerden dolayı belirlenen sürede tamamlanamadı. TCDD, seferlerin daha çok gecikmemesi için hattın bu bölümü 150 yıllık eski tren yolunu yeniden düzenleyerek ulaşıma açtı. 20 Temmuz'da seferlere başlayan Yüksek Hızlı Tren Pamukova Teşvikiye Mahallesinde 150 yıllık hatta girerek yoluna devam ediyor.

Hattın tamamlanmaması nedeniyle yapılan bu düzenleme kapsamında , 8 bin kişinin yaşadığı Geyve ilçesi Alifuatpaşa mahallesini ikiye böldü. Daha önce mahalleyi birbirine bağlayan 150 yıllık güvenli hemzemin geçit de kapatıldı.

Eski güvenli geçidin kapatılması ve beldenin ikiye bölünmesi, belde sakinlerinin de tepkisine sebep oldu. Mahalleyi birbirine bağlayan eski tren yolu hemzemin geçitinin YHT seferleri nedeni ile kapatılarak otomatik olarak kapanan bariyerlerin kaldırılması ve demir yolunun etrafına YHT için tel örgü çevrilmesi Alifuatpaşalıları zor durumda bıraktı.

Alifuatpaşa Mahallesini ikiye bölen eski hemzemin geçitin kapatılması başka yaya yolu olmaması nedeni ile YHT hattına çekilen tel örgülerin bir kısmı kaldırılarak yaya trafiğine açıldı. Yayaların kullandığı geçitte ne bariyer nede sinyalizasyon sistemi bulunmaması yaya güvenliği için YHT geçeceği esnada düdük çalarak uyaran güvenlik görevlisine kaldı. Hemzemin geçitteki güvenlik görevlisi sefer sırasında eski hatta geçince hızını azaltan Yüksek Hızlı Tren yaklaştığı zaman bariyerler olmaması nedeniyle hemzemin geçidi kullanan vatandaşları düdükle uyarıyor.

YHT'nin geçmesine dakikalar kala yayaların geçitten geçmemsi için düdük çalıp uyaran görevli, YHT raylarda göründüğünde düdüğü daha keskin çalarak YHT hattından karşıdan karşıya geçecek olan yayaları uyarıp beklemelerini sağlıyor.

Burada yaşayan Ali Küçük, güvenli geçidin kapatılmasının meydana getirdiği tehlikenin yanı sıra Alifuatpaşa ekonomisine de zarar verdiğini söyledi. Buraya araç ve yayaların kullanacağı alt geçit yapılmasını gerektiğini ifade eden Küçük, 20 Temmuz'dan beri sıkıntı çektiklerini, çok tehlikeli olan bu geçitte insanların hayatlarının bir düdüğe bağlı olduğunu vurguladı. ALifuatpaşa Mahallesi sakinleri bu durumdan şikayetçi olurken "Alifutapaşa bu uygulama ile ikiye bölündü. Alışverişimizi yapmak için bu geçitten geçmek zorundayız. Siyasiler bize verdikleri sözü tutmadı. Her gün tehlike ile karşı karşıyayız" dedi.

10 years ago