|

1 Haziran sonrasına dikkat

Zorunlu trafik sigortasıyla ilgili yeni düzenlemeler 1 Haziran'da yürürlüğe girecek. Tüketiciler Derneği Genel Başkanı (TÜDER) Levent Küçük, yeni düzenlemeye ilişkin, "Bundan sonra vatandaşların ilgili firmanın acentelik yetkisi ve belgesi ile poliçe düzenleme ruhsatı olup olmadığını iyi araştırması gerekiyor" dedi.

Yeni Şafak
08:23 - 27/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 05:26 - 27/05/2015 Çarşamba
Diğer

Küçük, Karayolları Motorlu Araçlar Zorunlu Mali Sorumluluk Sigortası Genel Şartları'nın 1 Haziran'da yürürlüğe girmesiyle artık sigorta teminatlarının sabit hale getirileceğini söyledi. Trafiğe çıkan her aracın sigortasının yaptırılmasının zorunlu olduğunu hatırlatan Küçük, şöyle konuştu: "Hazine Müsteşarlığı'nın düzenlemesi sonrasında zorunlu trafik sigortasında piyasa tamamen serbestleşecek. Bu nedenle yeni dönemde vatandaşların iyi araştırma yapmaları gerekir. Çünkü bazı kişiler bundan yaralanmak istecektir." Trafik sigortasında daha önce acente şirketleri arasında belirlenen ücretlerin uygulandığını da hatırlatarak, bundan sonra sabit bir tutar olacağını söyledi. Sabah'ın haberine göre, "Geçmişte düşük primli sigortalarda teminatlar az olabilirken artık bütün şirketlerde teminatların aynı olduğu bir döneme girdik" diyen Küçük, tüketicilerin sigorta şirketleri arasında mukayese yaparak, bildikleri, güvendikleri acenteleri tercih etmeleri gerektiğinin altını çizdi.



TÜKETİCİNİN LEHİNE

Yeni sistemin tamamen tüketicinin lehine olduğuna vurgu yapan TÜDER Başkanı, yeni düzenlemede aracın yaşıyla ilgili hassasiyetlere dikkat çekti: "Kaza tarihine göre model yılından itibaren 3 yılı geçmeyen motorlu araçlarda hasar gören parça, onarımı mümkün değilse öncelikle orjinaliyle değiştirilecek. Tavsiyemiz mutlaka orjinal parça taktırılması."


#Zorunlu trafik sigortası
#Tüketiciler Derneği
#Kaza
9 yıl önce