|

10 bin TL'lik tatbikat

Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin muhtemel uçak kazalarına karşı hazır bulunmak için yaptığı ateşli yangın tatbikatı nefes kesti. Yangına 3 dakika içinde müdahale eden itfaiye ekipleri yaralıları da kısa sürede kurtardı.

Yasin Yılmaz
00:00 - 14/10/2009 Çarşamba
Güncelleme: 13:53 - 14/10/2009 Çarşamba
Yeni Şafak
10 bin TL'lik tatbikat
10 bin TL'lik tatbikat

DHMİ Genel Müdürlüğü Atatürk Havalimanı Başmüdürlüğü ve Havalimanı itfaiyesi dün gerçeğini aratmayan bir yangın söndürme tatbikatı gerçekleştirdi. Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Ulutaş ve DHMİ Başmüdürü Celal Özuğur'un idaresinde yapılan tatbikatta; kirli gaz, motorin ve benzinden oluşan 3,5 ton yakıt kullanılarak bir uçak temsili olarak yakıldı. İhbarı alan DHMİ itfaiye ekipleri 06-24 nolu pistin sonundaki yangına 3 dakika içinde müdahale etti. Rüzgarın da etkisiyle bir anda büyüyen yangın, modern söndürme araçlarından kimyevi toz, su ve köpük sıkılarak 5 dakika içinde tamamen etkisiz hale getirildi. Bu arada yanmaz elbiseleriyle alevlerin içine dalan itfaiye erleri kaza sonrası yaralanan yolcuları kısa sürede kurtararak, sağlık ekipleriyle birlikte ambulansa taşıdı. Başarılı geçen tatbikatın ardından ekipleri kutlayan Atatürk Havalimanı Mülki İdare Amiri Mehmet Ali Ulutaş, “Son zamanlarda uçak kazalarında yaşanan artış, 2 yılda bir yaptığımız bu tatbikatların ne kadar gerekli ve yerinde olduğun göstermektedir” dedi.



Tatbikatın maliyetinin 10 bin TL olduğunu belirten DHMİ Atatürk Havalimanı Başmüdürü Celal Özuğur da, “Bu tatbikatlar senede bir defa zorunlu olarak yapılmaktadır. Personelin performansını artırmak için yapılmaktadır. Maliyeti 10 TL civarındadır. Araçlarımızın performansını görmüş olduk. Yeni 3 tane araç vardır. Buranın tedbirini bozmayacak şekilde dışarı da havalimanımıza yakın yerlere de ihtiyaç duyulduğunda gidiyoruz. Pist 1 saat trafiğe kapatıldı. Tatbikat bitiminde tekrar trafiğe açılacak. Böylesine yoğun bir trafikte yaşanması muhtemel uçak kazalarına karşı gereken tedbirleri de almış durumdayız” dedi.



15 yıl önce