|

10 köy daha ''cep''ten ''alo'' diyebilecek

.
00:00 - 21/07/2013 Pazar
Güncelleme: 20:26 - 20/07/2013 Cumartesi
Yeni Şafak
10 köy daha ''cep''ten ''alo'' diyebilecek
10 köy daha ''cep''ten ''alo'' diyebilecek

Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, GSM hizmeti götürülemeyen 1799 kırsal yerleşim yerinin kapsama alanına alınmasını sağlayacak proje kapsamında ilk 10 sahada kurulumun tamamlandığını belirterek, ''Temmuz ayı sonunda GSM hizmeti olmayan 10 köy daha ''cep''ten ''Alo'' diyebilecek. 18 ay içinde de tüm Türkiye kapsama alanı içine alınacak. Böylece Türkiye, yerleşim yerlerinin tamamını mobil kapsama alanı içine alan ilk ve tek ülke olacak'' dedi

Bakan Yıldırım, bu olumsuz durumu ortadan kaldırmak için tüm masrafları Evrensel Hizmet Fonu''ndan karşılanmak üzere bu yerlere mobil haberleşme hizmeti götürülebilmek için 20 Şubat 2013 tarihinde bir ihale yaptıklarını ve ihaleyi kazanan Turkcell ile sözleşme imzaladıklarını anımsattı.

Bakan Yıldırım, ''Evrensel hizmet kapsamında yaptığımız bu çalışmanın tamamlanmasıyla Türkiye, nüfusunun ve yerleşim yerlerinin tamamını mobil kapsama alanı içine alan ilk ve tek ülke olacak. tüm nüfusumuzu ve yerleşim yerlerini mobil kapsama alanı içine alacağız'' dedi.

11 yıl önce