|

"10 numara yağ" satıcılarına operasyon

Sattıkları kaçak ve uygunsuz akaryakıtla binlerce vatandaşın hayatıyla oynayan kaçakçılara operasyon düzenledi. Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, İzmit civarında düzenlenen operasyonlarda 7 bin 256 kilogram 10 numara yağ olarak bilinen akaryakıt harici ürün ile akaryakıt dolum malzemelerine el konulduğunu bildirdi.

Aa
00:00 - 23/08/2014 السبت
Güncelleme: 11:03 - 23/08/2014 السبت
Yeni Şafak
"10 numara yağ" satıcılarına operasyon
"10 numara yağ" satıcılarına operasyon

Bakan Yazıcı, yazılı açıklamasında, akaryakıt kaçakçılığıyla mücadeleye ilişkin saha denetimlerine ağırlık verdiklerini ve sahada aynı anda mali denetimlerin de yapıldığını belirtti.

Son dönemde sıkça gündeme gelen otobüs yangınlarına, 10 numara madeni yağ ve standart dışı akaryakıt kullanımının neden olduğunun iddia edildiğine dikkati çeken Yazıcı, Gümrükler Muhafaza Genel Müdürlüğü'nün merkez ve taşradaki operasyon birimleriyle koordineli çok sayıda denetim ve operasyon gerçekleştirdiğini ifade etti.

Yazıcı, İzmit şehirlerarası yol güzergahlarında madeni yağ ticareti yapan firmalara yönelik operasyonlar düzenlendiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Adapazarı-Bilecik yolu Pamukova bölgesi, İzmit Adapazarı güzergahı ve Körfez bölgesinde yapılan takipler neticesinde teneke kutular içinde bulunan akaryakıt harici petrol ürününün, tır-kamyon-otobüs türü araçların yakıt depolarına özel olarak hazırlanmış plastik huniler vasıtasıyla boşaltıldığı sırada 5 ayrı iş yerine düzenlenen operasyonlarda; suçüstü olarak iş yerlerinde 7 bin 256 kilogram 10 numara yağ olarak bilinen akaryakıt harici ürünle akaryakıt dolum malzemelerine el konuldu. Akaryakıt kaçakçılığıyla ilgili yürütülen çalışmalar neticesinde 5'i araç sürücüsü olmak üzere 12 şüpheli hakkında yasal işlem yapılarak, adli makamlara suç duyurusunda bulunuldu."

Yazıcı, şüpheli görülen durumlarda vatandaşların 136 Gümrük Muhafaza, 155 Polis, 156 Jandarma ve 158 Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın telefonlarına bildirimde bulunulabileceğini de ifade etti.

٪d سنوات قبل