|

100 milyon yatırdı Erbil Divan'ı kurdu

Divan Grubu, yurt dışındaki ilk otelini Erbil'de açtı. 100 milyon dolara mal olan otelin ardından yurt dışında 10 otel daha açmayı planladıklarını belirten Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, "Macaristan ve Azerbaycan'a da geleneksel 'Divan' hizmetini taşıyacağız" dedi

Fikret Çengel
00:00 - 4/05/2012 Cuma
Güncelleme: 23:20 - 3/05/2012 Perşembe
Yeni Şafak
100 milyon yatırdı Erbil Divan'ı kurdu
100 milyon yatırdı Erbil Divan'ı kurdu

Koç Holding çatısı altında faaliyet gösteren Divan Grubu, yurt dışındaki ilk otelini Irak Erbil'de açtı. Türklerin son yıllardaki yeni yatırım üssü haline gelen Erbil'in ilk 5 yıldızlı oteli olan Divan Erbil'in açılışına, Bölgesel Yönetimin Başbakanı Neçirvan Barzani, Koç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa V. Koç, Koç Holding Turizm, Gıda ve Perakende Grubu Başkanı Tamer Haşimoğlu, Divan Grubu CEO'su Marcos Bekhit, Elegan Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Sarp Turanlıgil başta olmak üzere Türkiye'den ve K. Irak'tan iş dünyasının öemliisimleri katıldı. Açılışta Barzani ve Koç, Divan'ın kurumsal kimliğinin bulunduğu 'kil'e parmak bastı.

BUDAPEŞTE DE SIRADA

Türk gazetecilerle biraraya gelen Haşimoğlu, 100 milyon dolara mal olan Divan Erbil'in, Divan Grubu'nun yurtdışında açtığı ilk otel olma özelliğini taşıdığına dikkat çekerek, 9'u Türkiye'de 1'i Erbil'de olmak üzere 10 Divan Oteli bulunduğunu söyledi. Divan Erbil ile Türkiye sınırlarını aşan Divan Grubu olarak Macaristan ve Azerbaycan'a da geleneksel “Divan” hizmetini taşımaya hazırlandıklarını anlatan Haşimoğlu, “Alt markamız Divan Express otelleriyle metropollere açılmak istiyoruz. Budapeşte oteli için yatırımcı Şahsuvaroğlu ile imza atıldı. Bakü için de Azeri yatırımcı ile el sıkıştık. Doğu ve Batı Avrupa'da yeni otel açmak için görüşmemiz sürüyor” dedi.

HEDEF: 2016'DA 26 OTEL

Haşimoğlu, Türkiye'de de Divan Oteli yatırımlarının devam ettiğini hatırlattı. Haşimoğlu, 2016'da 26 otele ulaşmayı hedeflediklerini bunların 10'unun yurtdışında olacağını vurguladı. Grup CEO'su Marcos Bekhit ise, “Misafir kabul etmeye şubatta başladık.Yatırımcı Sarp Turanlıgil ile uyumlu işbirliği sağladık" yorumunu yaptı.


Türk pasaportuna geçiş sorunu yok

Divan Otelinin yatırımcısı Elegan Grup Yönetim Kurulu Başkanı Sarp Turanlıgil, “11 yıldır burdayım. Ahmet Özal site yapıyor, Havalimanını da Türkler yaptı. 15 bin kayıtlı, oturma izinli Türk var” dedi. Turanlıgil, Divan için, “Burj El Arap'tan sonra en yüksek notu almış” dedi. Turanlıgil, Erbillilerin Türklere bakışını ise şu anekdotla anlattı: “ABD'li grup buradan ayrılırken, nasılsa güvenlik önlemi almışlardır diye peşlerine takıldım. İlk çevirmede ABD'li grubu yere yatırıp 1,5 saat aradılar. 'Eyvah' dedim, ABD'lileri bu kadar aradılarsa bizi perişen edecekler. Pasaportu uzattım, görünce 'geç' dediler. Erbil'de Türk olmaktan daha güzel ne var.” Otelin açılışına Boyner Holding Yönetim Kurulu Başkanvekili Cem Boyner ile TÜSİAD Başkanı olan eşi Ümit Boyner de katıldı. Ümit Hanım mağaza görevlileriyle konuştuğunu belirterek, "Müşteri potansiyali çok iyi. Bu bölge gelişim açısından büyük potansiyel taşıyor" dedi.



12 yıl önce