|

2022 Dünya Şampiyonası’na Türkiye damgası

Katar'da düzenlenecek 2022 Dünya Futbol Şampiyonası’nda kullanılacak olan akıllı kart yazılımını Türkler yapacak.

Yeni Şafak
10:24 - 29/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 08:26 - 29/11/2014 Cumartesi
Diğer

Katar ziyaretini tamamlayıp yurda dönen Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, yeni iş ortaklıkları ve yatırımların kapısını araladı. Bakan Elvan'ın Ankara'ya hareketinden önce, Telekom sistemine ilişkin 60 milyon dolarlık "çipli akıllı kart" işini, ihaleye çıkmadan Türk firma KARTEK'e verdiğini açıklayan Katar, evsahipliğini yapacağı 2022 Dünya Futbol Şampiyonası "akıllı kart yazılım" işini de, yine bir Türk firmasına vermeye hazırlanıyor. 


GELECEK VİZYONU ÇİZİLDİ

Bakan Elvan, Katar temasları çerçevesinde, Katar Başbakanı ve Ulaştırma Bakanı ile görüştü. Görüşmede, iki ülkenin karşılıklı yatırımları değerlendirilirken, ilişkilere gelecek vizyonu da çizildi. Bakan Elvan'ın, "Katar'daki devlet kuruluşları ile Türk özel sektör firmalarının bir araya gelerek ortak işbirliği yapması" yönündeki önerisi de olumlu karşılık buldu. Katar Ulaştırma Bakanı'nın Aralık ayında Türkiye'yi ziyaretinde bu konularda gerekli adımlar atılacak. Doha'daki görüşmede yapılan 60 milyon dolarlık jestle oluşan olumlu havanın ilerleyen sürece de yansımasını bekleniyor. 


HEDEF 400 MİLYON DOLAR 

Özellikle akıllı bilet, akıllı kart sistemleri başta olmak üzere Türk firmaların üstleneceği işlerle rakamının 300-400 milyon dolar seviyesine yükselmesi tahmin edililiyor. (Akşam)

#dünya şampiyonası
#karat
#türkiye akıllı kart
9 yıl önce