|

39 ile kalkınma programı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Başkanı Ali Recep Nazlı, “IPARD kapsamında olmayan 39 il için yeni bir program hazırlıyoruz" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 26/04/2015 Pazar
Güncelleme: 21:32 - 25/04/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Bingöl'de gazetecilerle bir araya gelen Nazlı, Bingöl'ün baskın ve mutlak bir kırsal şehir olduğunu ve Bingöl'ü tarım ve kırsal kalkınma ile geliştirebileceklerini söyledi.



BİNGÖL'LE BAŞLIYOR



Nazlı, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker'in Bingöl'e özel ilgi gösterdiğini, bunun için de özel projelerin hazırlanması ve bir şeylerin sunulması gerektiğini belirtti.Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamına alınmayan 39 il için yeni bir program hazırlığında olduklarını dile getiren Nazlı, şöyle konuştu: "Bunlarla bir yerlere doğru gidiyoruz ancak yeterli değil. 39 ilimizin tamamını bu projeler kapsamında dahil edeceğiz, bunun talimatını aldık. Bingöl ile başladık. Bingöl ile birlikte 5 ili önerdik. Daha sonra diğer illeri alma kararımız da oldu. Hemen hemen her ili dahil ettik. Bingöl'de önümüzdeki sene bu program uygulanacak. Şu anda programımızı yazıyoruz."


#Ali Recep Nazlı
#Kırsal Kalkınma Programı
#Mehdi Eker
9 yıl önce