|

4G’ye gerek yok 5G’ye geçelim

Türk Telekom’un kuruluşunun 175. yıldönümü nedeniyle düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’nin iletişimde 4G’yi, dünyanın ise 5G’yi konuştuğunu kaydetti. Erdoğan, “Dolayısıyla 4G ile bizim zaman kaybetmemize gerek yok. Sabırlı olalım, 2 yılda 3G’den 5G’ye atlayalım. Aksi takdirde Türkiye 4G ile çöplüğe döner” diye konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 22/04/2015 Çarşamba
Güncelleme: 22:05 - 21/04/2015 Salı
Yeni Şafak

Türk Telekom Grubu, kuruluşunun 175. yılını Ankara'da düzenlenen görkemli bir törenle kutladı. Devletin zirvesine ev sahipliği yapan etkinliğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, devlet erkânının önemli temsilcilerinin yanı sıra, eski bakanlar, Türk Telekom'un geçmiş dönem yöneticileri, çalışanları, çok sayıda bürokrat ve gazeteci katıldı.



Cumhurbaşkanı Erdoğan, burada yaptığı konuşmaya, kuruluşundan bugüne Türk Telekom'a emek verenlere şükranlarını sunarak başladı. Türk Telekom'un özelleşme sürecinin, uzun ve oldukça sancılı geçtiğini hatırlatan Erdoğan, bu sektöre özel bir önem veren 8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ı da yad etti. Küresel düzeyde her alanda etki ve iddia sahibi haline gelen Türkiye'nin bu konumunun en iyi ve en önemli örneklerinden birinin Türk Telekom olduğunu kaydeden Erdoğan, bu başarının diğer kurumlara da örnek olmasını diledi.



2 YIL İÇERİSİNDE 5G'YE GEÇERİZ


4G teknolojisine geçmeye hazırlanan telekomünikasyon sektörüne ilişkin yetkililerden kısa bir brifing aldığını kaydeden Cumhurbaşkanı Erdoğan, şöyle devam etti: “Şimdi 4G meselesi konuşuluyor. Ben de diyorum ki, dünya şu anda 5G'yi konuşuyor, biz 3G'deyiz. Dolayısıyla 4G ile bizim zaman kaybetmemize gerek yok. Öyleyse biz şu anda 3G ile biraz daha sabır, iki yıl içerisinde Türkiye de 5G'ye geçmeli. Biz buna adım atmalıyız. Aksi takdirde Türkiye adeta 4G ile bir çöplük haline döner. Bunu aşmamız lazım. 3G'de iyi bir noktadayız, sabırlı olalım, 5G'ye çalışalım, 3G'den 5G'ye atlayalım. Bunu yapar mıyız? Kesinlikle yaparız. Bu safhalara biz iyi geldik.



DOĞRU BİR KARAR VERDİK


Türk Telekom Yönetim Kurulu Başkanı Muhammed Hariri de Oger Telekom olarak 10 yıl önceki özelleştirme ihalesini kazandıklarında Türkiye tarihindeki en prestijli ve en büyük özelleştirilmiş şirketi işletecek olmanın doğru bir karar olduğunu bildiklerini ifade söyledi. Hariri, şunları söyledi: “Birkaç yıl sonra Türk Telekom'un ilk halka arzında yakaladığı büyük başarının ardından bu kararın ne kadar doğru olduğu görüldü. Türk Telekom Türkiye'nin telekomünikasyon altyapısına yaptığı yatırımlar bu yılın sonunda 22 milyar liraya ulaşacak” dedi.



Daima Türkiye'nin yanındayız


Türkiye'ye duyduğu sevgi ve saygıyla ünlü bir ailenin üyesi olduğunu kaydeden Muhammed Hariri, “Ailemizin reisi merhum Başbakan Refik Hariri, bu harika ülkeye karşı büyük bir sevgi duyuyordu. Bugün, Hariri ailesi olarak Türkiye'de yatırım yapma ve büyüme hayallerimizi gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyoruz” diye konuştu.- Hariri, stratejik konumu, güçlü ve büyüyen ekonomisi, genç ve dinamik nüfusu ile Türkiye'yi çok daha başarılı ve parlak bir geleceğin beklediğini belirterek, Türk Telekom ve Oger olarak kendilerinin de daima Türk halkının ve hükümetinin yanında olacağını kaydetti.



#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#4g
#5g
#Telekom
9 yıl önce