|

5 bin çocuk bakıcısı devletten

SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan "Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi” projesi ile 5 bin çocuk bakıcısı kadının istihdam edileceğini söyledi. İlhan proje detaylarını açıkladı.

Yeni Şafak
04:00 - 16/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 20:04 - 15/04/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 2002'de yüzde 26,9 olan kadınların iş gücüne katılım oranının 2014 sonu itibariyle yüzde 30,8'e yükseldiğini bildirdi. Çelik, düzenlenen “Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Operasyonu Konferansı”nın açılışına katıldı. Çelik, Ulusal İstihdam Stratejinin hazırlanması için büyük çaba harcadıklarını ifade ederek, çalışmalarının neticesinde kadınların iş gücüne katılma hedefini 2023 için yüzde 41 olarak belirlediklerini söyledi.



KADINA ÇİFTE DESTEK


“Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi”nin kadın istihdamının artırılmasında önemli olduğunu belirten Çelik, projenin hem çalışan anneler hem de evde bakım hizmetlerinde çalışanların kayıt altına alınması bakımından faydalı olacağını bildirdi.



5 BİN ÇOCUK BAKICISI


SGK Başkanı Yadigar Gökalp İlhan da “Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi” projenin Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edildiğini işaret ederek, projeyle 5 bin çocuk bakıcısı kadının sosyal güvenlik sistemine dahil olacağını bildirdi.


#Yadigar Gökalp
#çocuk bakıcısı
#Kayıtlı Kadın İstihdamı
9 yıl önce