|

5 bin köye 5 bin orman

Orman ve Su İşleri Bakanı Eroğlu, "Yeni bir proje hazırladık, Cumhurbaşkanımız ilan edecek. Çalışmalar devam ediyor. 5 bin köye, 5 bin gelir getirici orman kuruyoruz. Artık ormanlar milletin." dedi.

Yeni Şafak
18:11 - 2/12/2016 Cuma
Güncelleme: 18:24 - 2/12/2016 Cuma
AA

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde (AKKM) düzenlenen Devlet Su İşleri (DSİ) tesisleri toplu temel atma ve açılış töreni ile orman köylülerine kullandırılan gelir getirici tür ve ORKÖY kredi sertifikaları dağıtımı merasimine katıldı.



Eroğlu, burada yaptığı konuşmada, 15 Temmuz'daki darbe girişimi sırasında, Bursalıların dimdik ayakta durduğunu söyledi. "Tarihin belki de en alçak, kanlı terör örgütüne karşı Bursa ayakta durdu." diyen Eroğlu, şöyle devam etti:



"Çünkü burası mübarek bir yer, özellikle Osmanlı'nın ilk kurulduğu nokta, başkent burası, dolayısıyla sizler de dimdik durdunuz. Bu bakımdan sizlere gönülden teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz burada bir FETÖ haininin cebinden liste çıktı ve bu liste çok işe yaradı. Bu da Bursa'mızın bereketi, Cenabı Allah'ın bir lütfu, o sayede Adalet ve İçişleri Bakanlığına bu hainlerin listesi gönderildi ve onlar teker teker toparlandı. Bu darbe girişiminin, hatta darbe girişimi demek de doğru değil, Türkiye'yi bölme, parçalama girişimi... O kadar büyük bir hainlik ki. Özellikle sapık bir inanış bazılarını kandırmış, neticede milletimizin kahramanlığıyla gurur duyuyorum. Dünyada böyle kahraman bir millet yok. Görüyorsunuz, darbeye karşı kendisi büyük bir darbeyle cevap verdi."



"Bu millet şanlı destanlar yazmaya devam edecek"


Eroğlu, 15 Temmuz'un bir dönüm noktası olduğunu belirterek, "Artık bundan böyle hiç kimse darbeyi rüyasında bile göremez. Göremeyecektir, çünkü kahraman bir millet var. Allah'ın izniyle bunu da bütün dünyaya gösterdik. Maalesef bazı ülkeler bu durumdan pek memnun olmadılar. Onların kendilerine göre hesapları vardı, ama onların hesapları varsa Cenabı Allah'ın da bir hesabı var. İnşallah bu millet şanlı destanlar yazmaya devam edecek ve Allah'ın izniyle 21'inci asra mührünü vuracaktır. Bundan hiç kimsenin tereddüdü olmasın." dedi.




Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın koyduğu 3 büyük hedef olduğunu anımsatan Eroğlu, "Birinci büyük hedef, Allah nasip ederse 2023 yılında dünyadaki en büyük 10 ekonomi arasına Türkiye'yi taşıyacağız. Gençler var ve bu gençler Fatih'in İstanbul'u fethettiği yaşta. Onlar Allah'ın izniyle 2053 yılında İstanbul'un fethinin 600'üncü yılını kutladıkları zaman bayrağımızı daha da zirveye taşıyacaklardır. Cumhurbaşkanımızın söylediği üçüncü büyük hedef ise Malazgirt Zaferi'nin 1000'inci yılını 2071 yılında kutlayacak yeni doğan ve doğacak yavrular." ifadesini kullandı.



"DSİ destan yazıyor"


Bursa'da 15 tesisin temelinin atılacağını belirten Eroğlu, şöyle konuştu:



"Yıl sonunda, şu ana kadar 200'den fazla dev eser açılışa hazır. Başbakanımız ve Cumhurbaşkanımız onları açacak. Biz genelde temel atıyoruz. Bunlardan 14 temel DSİ Genel Müdürlüğünün ve hakikaten DSİ burada destan yazıyor. Burada 7 dev barajın temelini atacağız. Bizim bakanlığımızın sloganı 'Orman ve Su İşleri Bakanlığı zamanla yarışıyor.' Çünkü heba edecek vaktimiz yok, zaman da bir servettir. Sayın Cumhurbaşkanımız İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı iken bir temel atılır, unutulur ve yıllar geçerdi. Dedik ki 'Bir dönüşüm başlatalım ve açılış tarihini ilan edelim.' dedik. O zaman barajları DSİ yapıyordu, biz iflas etmiş bir İSKİ olarak, su yok, para yok, 1,5 milyar dolar borç var. 'Temel atarken açılış tarihini ilan edelim.' dedik. Orada başladık, ama Sayın Cumhurbaşkanı bunu artık gelenek haline getirdi."



Yılbaşından bu yana 70 ilde 19 milyar liralık yatırımın temel atma törenini gerçekleştirdiklerini anlatan Eroğlu, yıl sonuna kadar bu rakamın 25 milyar lirayı bulabileceğini söyledi.



"Bursa'ya, 27 müjdeyle geldik"


Bursa'ya önceki gelişinde 47 müjde verdiğini ifade eden Eroğlu, "Yaklaşık 1,5 yıl önce 551 milyon liralık müjde verdik. Daha 1,5 yıl geçmeden 47 müjdenin 37'si bitmiş. Bugün 27 müjdeyle geldik. Bunun da maliyeti 298 milyon lira. Yani yaklaşık 300 milyon, ikisini topladığınız zaman 74 müjde ve toplamda 849 milyon lira. Bursa'ya ne yapılsa az, bizim yaklaşık 1 katrilyona yakın müjdelerimiz var. Bunları da inşallah 2019 yılının sonlarına kadar bitireceğiz." dedi.



Bursa'yı da kapsayan Marmara Gelişim Projesi'ni hayata geçireceklerini belirten Eroğlu, şunları kaydetti:



"Şimdi Allah nasip ederse birlikte konuştuk, Bursa'mızın 2071 yılına kadar su sıkıntısı çekmemesi için çok modern bir içme suyu tesisi yapılacak. Hatta arkadaşlara 'Bu arıtma tesisinin projesine bizzat ben bakacağım.' dedim. Diğer Gemlik olsun, İnegöl ve Mudanya olsun bunların su ihtiyaçlarını Büyükşehir Belediyemiz BUSKİ ile birlikte karşılayacağız. Bunun müjdesini vereyim. 30 baraj ve 30 gölet ve sulamasını yaptık, ama yeterli değil, şimdi 2019 yılına kadar 1071 baraj ve gölet sulamasını yapacağız. Bursa için büyük düşünüyoruz. Bu konuda muazzam bir proje hazırladık. Doğu Güneydoğu Anadolu'da 'GAP', Konya'da 'KOP' diye projeler varsa, artık Bursa'mızın da dahil olduğu Marmara Gelişim Projesi var. Bursa için hayırlı olsun."



5 bin orman


Konuşmasının sonunda yeni bir proje hazırladıklarını dile getiren Eroğlu, "Cumhurbaşkanımız ilan edecek. Çalışmalar devam ediyor. 5 bin köye, 5 bin gelir getirici orman kuruyoruz. Artık ormanlar milletin." dedi.


#Bursa
#Veysel Eroğlu
7 yıl önce