|

5 günde bin 150 yolcu

Yüksekova'da yaklaşık 5 yıl önce temeli atılan ve terör örgütünün engellemelerine rağmen tamamlanarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun katıldığı törenle 26 Mayıs'ta açılışı yapılan Selahaddin Eyyubi Havalimanı, başta Hakkari ve ilçelerinde yaşayan vatandaşlar olmak üzere Irak ve İranlılara da hizmet veriyor.

Yeni Şafak
07:09 - 1/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 04:16 - 1/06/2015 Pazartesi
Diğer

Türk Hava Yolları tarafından üç günü Ankara aktarmalı haftanın her gün İstanbul uçuşu gerçekleştirilen havalimanına 5 günde iniş-kalkış yapan uçaklarla 150'si İran ve Iraklı toplam bin 150 yolcu taşındı. Yolcular arasında özellikle yaz tatilini Türkiye'de geçirmek isteyen İranlı ve Iraklıların da bulunması ise memnuniyetle karşılanıyor. Öte yandan İstanbul'a giden yolculardan Özdemir "İstanbul bundan böyle bizim için Van'dan daha yakın. Havalimanının açılmasını sağlayan yetkililere teşekkür ediyoruz. Hem Yüksekovalılar için iş imkanı doğdu hem de ilçemizden uçma imkanı bulduk" dedi.



İstanbul'a yolu çok rahat


İran'dan Türkiye'ye geldiklerini anlatan Perviz Ferşatzade de havalimanının açılmasıyla Hakkari-Van arasındaki zorlu karayolunda seyahat etmekten kurtulduklarını kaydetti. Akşam'ın haberine göre Ferşatzade, "Bizim için de çok iyi oldu. Buradan İstanbul'a gitmek çok daha rahat. Herkese teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.



Uzağı yakın etti


İranlı yolculardan Feriba Rahimi önceden karayoluyla Van'a gittiklerini ve oradan uçtuklarını vurgulayarak, "Burada havalimanının tamamlanmış olmasından memnunuz. Bizler için de çok iyi oldu ve uzağı yakın etti" dedi.



#Selahaddin Eyyubi Havalimanı
#Yolcu
#İranlı yolcu
#Türk Hava Yolları
9 yıl önce