|

6 milyar dolarlık sukuk gongu

Borsa İstanbul’da gong 6 milyar dolarlık sukuk için çaldı. Türkiye’nin de ortak olduğu İslam Kalkınma Bankası’nın yurt dışında işlem gören toplam 6 milyar dolar değerindeki sukuk (kira sertifikası), BIST'te işlem görmeye başladı.

10:01 - 29/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 10:42 - 29/11/2014 Cumartesi
Yeni Şafak
Borsa İstanbul, ilk defa uluslararası bir finans kuruluşunun sukukunu (kira sertifikaları) Borçlanma Araçları Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı’nda nitelikli yatırımcılar arasında alım satım işlemlerine açtı. İstanbul’un uluslararası finans merkezi olması yolunda büyük bir öneme sahip olacak olan sukuk, dün düzenlenen gong töreninin ardından Borsa İstanbul’da alınıp satılmaya başlandı.

TURHAN: İSLAMİ FİNANS ARAÇLARI  YAYILIYOR

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Dr. M. İbrahim Turhan da konuşmasında,  bugün ilk defa uluslararası bir kira sertifikasının Borsa İstanbul Borçlanma Araçları Kesin Alım Satım Pazarı’nda alım-satıma çıkmasıyla önemli bir dönüm noktasının yaşandığını söyledi. Hükümetin 10. Kalkınma Planı’nda İstanbul Finans Merkezi bileşenlerinden birisinin de faizsiz finansal araçlarının geliştirilmesi hedefi olduğunu hatırlatan İbrahim Turhan, bugün bu hedefe doğru çok önemli bir adımın atıldığını belirtti.

5 YILDA % 20 GELİŞMEYLE 2 TRİLYON DOLARA ÇIKTI 

Dünyanın ciddi bir şekilde sarsıldığı son küresel krizden sonra İslami Finans araçlarının ve kurumlarının bütün dünyada hızla geliştiğinin görüldüğünü kaydeden İbrahim Turhan, Özellikle son 5 yılda İslami Finans araçlarının yüzde 20’ye yakın gelişim gösterip, 2 trilyon doların üzerine çıkmasının memnuniyet verici olduğunu belirtti. Turhan, “İslami finansın reel iktisadi faaliyetle doğrudan ilişki içinde olması olması önemli” diye konuştu.

İslami finans endüstrisini geliştirmeye kararlıyız

IDB Başkanı Dr. Ahmad Mohamed Ali Al Madani ise “İslam Kalkınma Bankası sukukunun Borsa İstanbul’da işlem görmeye başlamasının, Türkiye’nin finans piyasalarındaki güçlenen uluslararası rolüyle ilgili piyasalara pozitif bir mesaj verdiğinden eminiz” dedi. El Madani, İslam Kalkınma Bankası’nın stratejik hedefleri çerçevesinde menkul kıymetlerimizi birden fazla piyasaya kote etmek suretiyle İslami finans endüstrisini ve özellikle İslami sermaye piyasalarını geliştirmeye kararlı olduklarını kaydetti.

#Borsa İstanbul
#İbrahim Turhan
#Borçlanma
9 yıl önce