|

68 ton su ürününe el konuldu

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ekiplerince, su ürünleri av sezonunun başladığı 1 Eylül'den ekim ayı sonuna kadar olan dönemde yapılan denetimlerde 68 ton su ürününe el konuldu. Söz konusu dönemde kurallara aykırı davrandığı tespit edilen 284 kişi ve iş yerine toplam 280 bin 950 lira para cezası kesildi.

Yeni Şafak
14:51 - 22/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 12:55 - 22/11/2014 Cumartesi
AA
Bakanlıktan yapılan açıklamada, su ürünleri av sezonunun başlamasının ardından denetimlere ağırlık verildiği belirtildi. 


İl müdürlükleri tarafından yapılan rutin denetimlere ek olarak, Balıkçılık ve Su Ürünleri Genel Müdürlüğü koordinatörlüğünde farklı illerin personelinden oluşturulan ekiplerin de katılımıyla, 1 Eylül-30 Ekim tarihlerinde toplam 13 bin 546 noktada denetim gerçekleştirildiği ifade edilen açıklamada, denetimlerde büyük çoğunluğu midye, lüfer ve istavrit olmak üzere 68 ton su ürünü ile 2 balıkçı gemisi, kullanımı yasak 202 misina ağı ve 316 muhtelif av aracına el konulduğu bildirildi.


Denetimlerde su ürünlerinin boy, tür, zaman yasakları, balıkçı ve gemi ruhsatları, seyir defterleri ve diğer izin belgeleri ile av araçlarının uygunluğunun kontrol edildiği kaydedilen açıklamada, kurallara aykırı davrandığı tespit edilen 284 kişi veya iş yerine toplam 280 bin 940 lira idari para cezası kesildiği bilgisine yer verildi.


Açıklamada, para cezası uygulanan kişi ve işletmeler arasında en büyük grubu "belirlenen boyların dışında avlananların" oluşturduğu belirtilirken, diğerlerinin ise uygun av aracı kullanmama, amatör avcılık kurallarına uymama, ruhsatsız avcılık, patlayıcı kullanma, yasaklanan yer ve zamanda avlanma nedeniyle para cezasıyla karşılaştığı ifade edildi. 


Başta İstanbul, İzmir, Samsun, Trabzon, Bursa, Balıkesir olmak üzere kıyı illerinde yoğunlaştırılan denetimlerin denizler ve iç sular, karaya çıkış noktaları, balık halleri, nakil güzergahları, soğuk hava depoları, işleme tesisleri ve perakende satış yerlerinde yapıldığı kaydedilen açıklamada, denetimler sırasında Sahil Güvenlik Komutanlığı, jandarma ve emniyet güçleri ile hal ve zabıta müdürlükleri personelinden de zaman zaman destek alındığı duyuruldu. 


Açıklamada, deniz ve tatlı su balıklarının yasal avlanabilirlik asgari boy ölçüleri ile avlanması yasak türlere ilişkin bilgiler de yer aldı.
#Gıda
#su ürünleri
#denetim
#tarım bakanlığı
9 yıl önce
default-profile-img