|

7 tepenin ilk büyük ödülü

İstanbul'un ekonomik ve kültürel anlamda çekim merkezi olmasını sağlamak amacıyla düzenlenen İTO ödülleri sahiplerini buldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan törende yaptığı konuşmada, " 7 tepeli bu aziz şehre atfen 7 farklı kategorinin belirlenmiş olmasını da isabetli buluyorum" dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 2/06/2015 الثلاثاء
Güncelleme: 20:10 - 1/06/2015 الإثنين
Yeni Şafak

İstanbul'un küresel anlamda bir çekim merkezi olmasını amaçlayan İstanbul Ticaret Odası Ödülleri, 31 Mayıs Pazar günü akşamı düzenlenen törenle sahiplerini buldu. Bu yıl ilki düzenlenen İTO ödül töreni Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla Çırağan Sarayı'nda gerçekleştirildi. İstanbul Ticaret Odası Ödülleri kapsamında 7 tepeli İstanbul'a atfen; ekonomi, kültür-sanat, bilim, sosyal sorumluluk, yatırım, marka ve şehircilik olmak üzere 7 ayrı kategori altında başarı göstermiş kişi, kurum ve kuruluşlar ödüllendirildi. Ödülleri sahiplerine Cumhurbaşkanı Erdoğan ve İTO Başkanı İbrahim Çağlar tarafından takdim edildi.



FETHİN YILDÖNÜMÜNDE ANLAMLI BULUŞMA


İstanbul Ticaret Odası ödül töreninde konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şunları söyledi: “Marifet iltifata tabidir' prensibince, ekonomimiz ve ülkemiz için değer üreten, kendi alanlarında temayüz etmiş kişi, kurum ve kuruluşlara tevdi edilen ödülleri son derece önemli buluyorum. Ödül için, önceki gün fethinin 562'nci sene-i devriyesini kutladığımız 7 tepeli bu aziz şehre atfen 7 farklı kategorinin belirlenmiş olmasını da isabetli bulduğumu belirtmek istiyorum. Ekonomi, kültür-sanat, bilim, sosyal sorumluluk, yatırım, marka ve şehircilik ile İTO Özel Ödülü'ne layık görülen kurumlarımızı ve arkadaşlarımızı tebrik ediyorum. Bu vesileyle, kuruluşundan bugüne kadar İstanbul Ticaret Odası'na emek vermiş, katkı sağlamış herkese şükranlarımı ifade ediyorum.”



YÜKSELEN İTİBARA KATKI


İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar da yeni Türkiye'ye inandıklarını belirterek, “Türkiye'nin itibarını başka ülkeler önünde eleştirerek zedeleyenlerin ülkemize verdiği zararı tamir etmeyi de görev edindik” dedi. Çağlar, “Biz bu ülkeyi sevmenin, bu ülkenin güçlenen ve yükselen itibarını yukarıya taşıyacak işlere imza atmakla doğrudan ilgili olduğuna yürekten inanıyoruz. İşte bu nedenle, bu ülke için yapılan iyi işleri kamuoyu önünde göstermeyi kendimize görev bildik. Yılda bir kez, özel bir törenle verilecek olan İTO ödüllerini hayata geçirmek istedik. Bu akşam ödüllendirilen başarıların katlanarak çoğalmasını dilerim” diye konuştu.



SANATTAN SPORA BAŞARILI İSİMLER


“Cesaret” ödülünün dünyada en fazla ülkeye uçan havayolu şirketi olması nedeniyle Türk Hava Yolları'na (THY) verildiği törende, “Sıradışı” ödülüne ise dünya bilgisayar piyasasında geliştirdiği fikirlerle Cevat Yerli layık görüldü. Törende, “Proje Ödülü”ne, son 13 yılda yaptığı ulaşım projeleriyle katkı sağladığı için Binali Yıldırım'a takdim edildi. “İstanbul'un Martısı” ödülünü, Eczacıbaşı Voleybol Takımı'na verildi. “Bilim” ödülü Prof. Dr. Serap Tilav'a “İnsan ve Doğa” ödülünü ise Tosyal Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı'ya verildi.


#ito ödülleri
#Türk Hava Yolları
#Cevat Yerli
#Serap Tilav
٪d سنوات قبل