|

Adriyatik'ten Çin Seddi'ne bayrağı markalar dikecek

Adriyatik kıyısındaki Karadağ'a, üye markalarla çıkarma yapan Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Ekrem Akyiğit, Hüsnü Özyeğin'in Çin'de yaptığı alışveriş merkezinde 'Türk Caddesi' oluşturmak istediklerini söyledi

Şükrullah Dolu
00:00 - 13/01/2010 Çarşamba
Güncelleme: 22:18 - 12/01/2010 Salı
Yeni Şafak
Adriyatik'ten Çin Seddi'ne bayrağı markalar dikece
Adriyatik'ten Çin Seddi'ne bayrağı markalar dikece

Bir zamanlar siyasilerin klişeleştirdiği “Adriyatik'ten Çin Seddi'ne…” efsanesini Türk markaları gerçekleştiriyor. Kuzey Irak, Gürcistan ve Libya'dan sonra Adriyatik Denizi kıyısında bağımsızlığını ilan eden ve 'Dünyanın en genç devleti' ünvanını elinde bulunduran Karadağ Cumhuriyeti'ne üyeleriyle birlikte çıkarma yapan Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) Başkanı Ekrem Akyiğit, potansiyel gördükleri bütün ülkelere Türk markalarının bayrağını dikmek istediklerini bildirdi.

YABANCILARIN YAPTIĞI GİBİ

BMD üyesi 34 markanın temsilcisi ile Karadağ'ın başkenti Podgorica'ya gelen ve Bursa merkezli Gintaş İnşaat tarafından 60 milyon avroya yapılan Mall Of Montenegro Alışveriş Merkezi'nde incelemelerde bulunan Ekrem Akyiğit, “Markalar, ülkemizdeki gelişim evrelerini tamamladı. Yeni pazarlar bizim için önemli. Nasıl ki uluslararası markalar Türkiye'ye geliyorlar, biz de Türk markaları olarak diğer ülkelerde olacağız' dedi. Metrekare kiralama fiyatı 10 ila 40 avro arasında değişen ve ülkedeki ikinci AVM olan Mall Of Montenegro'nun yüzde 50'sinin kiralandığı bilgisi verildi.

ÇİN'E DE 'TÜRK CADDESİ'

Türkiye'ye 2-3 saat mesafede bulunan ülkelerin öncelikli ilgi alanlarında bulunduğunu ve bu amaçla önümüzdeki günlerde Suriye ve Ürdün'e de bir heyet gezisi yapacaklarını anlatan Ekrem Akyiğit, “Ardından İran gelecek. Siyasiler kanal açar Ermenistan'a da markalarımızı ve kültürümüzü götürmek isteriz” dedi. Hüsnü Özyeğin'in Çin'de yapımını sürdürdüğü alışveriş merkezini de yakından izlediklerini dile getiren Akyiğit, “Projenin biraz daha olgunlaşmasını bekliyoruz. Talep gelirse orada da bir Türk caddesi veya sokağı oluşturma niyetindeyiz” diye konuştu.


Yurtdışında 100 Türk markası bin mağazaya sahip

Birleşmiş Markalar Derneği (BMD) yetkililerinin verdiği bilgiye göre yaklaşık 100 Türk markasının yurtdışında bine yakın mağazası bulunuyor. BMD Başkanı Ekrem Akyiğit, özellikle son 2 yılda yoğunlaşan yurtdışı trafiği hakkında şu bilgileri verdi:


  • Suriye, Ürdün ve İran'a da gideceğiz. Fırsat gördüğümüz her yerde olmak istiyoruz.



  • 14 yıl önce