|

Akaryakıta tavan fiyat işe yaradı

TESK Başkanı Palandöken"Hükümetin akaryakıt fiyatlarında tavan fiyat uygulamasını geri getirme konusunda çalışma başlatması bile benzin fiyatlarının 12 kuruş düşmesine neden oldu." dedi.

İha
00:00 - 20/04/2012 Cuma
Güncelleme: 18:17 - 20/04/2012 Cuma
Yeni Şafak
Akaryakıta tavan fiyat işe yaradı
Akaryakıta tavan fiyat işe yaradı

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, benzin fiyatının 12 kuruş düşürülmesine ilişkin olarak, "Hükümetin akaryakıt fiyatlarında tavan fiyat uygulamasını geri getirme konusunda çalışma başlatması bile benzin fiyatlarının 12 kuruş düşmesine neden oldu. Bu da bizim tavan fiyat uygulaması konusundaki talebimizin haklılığını ispat etti" dedi.

Palandöken, benzin fiyatının 12 kuruş düşürülmesine ilişkin yaptığı açıklamada, "Hükümetin akaryakıt fiyatlarında tavan fiyat uygulamasını geri getirme konusunda çalışma başlatması bile benzin fiyatlarının 12 kuruş düşmesine neden oldu. Bu da bizim tavan fiyat uygulaması konusundaki talebimizin haklılığını ispat etti" diye konuştu.

Ekonomide fiyat istikrarının sağlanabilmesi için akaryakıt fiyatlarının çok büyük önem taşıdığını belirten Palandöken, benzin ve motorin vergisinin akaryakıt fiyatı arttıkça aynı oranda azaltılması gerektiğini vurguladı. Palandöken, "Bu şekilde sağlanan fiyat istikrarı enflasyonun düşmesine en büyük katkıyı sağlayacaktır" dedi.

12 yıl önce