|

Alman ve Rus hackerlar Hazine''yi hedef aldı

Dinleme skandalıyla gündeme gelen Almanya'dan bu defa siber tehdit geldi. Alman ve Rus hackerlar, Hazine''ye siber saldırı düzenledi. Saldırıların yüzde 37''sinin yurt dışından olduğu tespit edildi.

Çetiner Çetin
00:00 - 30/09/2014 Salı
Güncelleme: 22:55 - 29/09/2014 Pazartesi
Yeni Şafak
Alman ve Rus hackerlar Hazine''yi hedef aldı
Alman ve Rus hackerlar Hazine''yi hedef aldı

Hazine Müsteşarlığı, Alman ve Rus hackerlar tarafından hedef alındı. Hazine Müsteşarlığı''nın bilgisayar sistemine 6 ayda 1 milyon 612 bin saldırı gerçekleştiği öğrenildi. Bu saldırıların yüzde 63''ü yurt içinden gelirken, Türkiye''yi dinleme skandalı ile gündeme gelen Almanya''nın da dış saldırılarda ilk sırada yer aldığı belirlendi.

1 Ocak-30 Haziran 2014 döneminde toplam 1 milyon 612 bin 796 siber saldırı gerçekleştirildiği belirlenirken, Hazineyi hedef alan bu saldırılardan yüzde 63''ü yurtiçi kaynaklardan geldiği belirlendi.

ALMANLAR İLK SIRADA

Hazine''ye yapılan saldırıların yüzde 37''si sınır dışından geldi. En çok siber saldırının yaşandığı yer, daha önce dinleme skandalı ile gündeme gelen Almanya oldu. Hazine'ye siber saldırıların yüzde 11''i Almanya, yüzde 4''ü Rusya ve ABD, yüzde 3''ü Çin, yüzde 3''ü Hollanda, yüzde 2''si Ukrayna''dan yapıldı. Yüzde 1''lik dilim ise Japonya, Brezilya, Güney Kore, Fransa, İngiltere, Tayvan, Kanada, Hindistan ve Bulgaristan başta olmak üzere 56 değişik ülkeden korlar tarafından yapıldığı belirlendi.Almanya''nın korsanların kullandığı IP adresleri için resmi işlem yapmadığı bildirdi.

Kayıpsız atlatıldı

Alman ve Rus hackerların Hazine Müsteşarlığı'na yönelik saldırılarına ilişkin Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, şu bilgileri verdi: ''Hazine Müsteşarlığı internet ağına yönelik siber saldırılar sonucunda veri ve bilgi kaybı yaşanmamıştır. Hazine Müsteşarlığı bilgisayar ağı ve internet güvenliğinin arttırılması ve güncellenmesi çalışmaları süreklilik arz eden projeler kapsamında yerine getirilmektedir.''

10 yıl önce