|

Altın alanlar dikkat

Adana Kuyumcular Odası Başkanı Oğuz Başman, fiyatının yükselmesini fırsat bilerek, bazı dolandırıcıların sahte ya da ayarı düşük altını satmaya çalıştıkları uyarısında bulundu.

Yeni Şafak
11:34 - 16/04/2015 Perşembe
Güncelleme: 08:35 - 16/04/2015 Perşembe
AA

Başman, altının onsunun bin 200 doları, gramının da 104 lirayı aştığını söyledi.



Gramının artmasıyla cumhuriyet altınının 680, çeyrek altının 172 lirayı bulduğuna dikkati çeken Başman, "Şu sıralar vatandaşlarımız alımdan çok, elindeki altını satma eğilimine yöneldi. Altın alacaklar ise fiyatların normale dönmesini umarak alma işini erteliyor ancak düğün hediyesi için almak zorunda kalanları ise dolandırıcı tehlikesi bekliyor" diye konuştu.



Dolandırıcıların çeşitli yöntemlerle insanları kandırmaya çalıştığını ileri süren Başman, şunları kaydetti:



"Dolandırıcılar, merdiven altı imalathanelerde üretilen sahte ya da düşük ayarlı altını vatandaşa gerçek gibi satmaya çalışıyor. Öyle ki kuyumcular bile bazen bu tür altını gerçeğinden ayırt etmekte zorlanıyoruz. Dolandırıcılar, maddi sıkıntı içinde olduklarını ve ellerindeki altını piyasa fiyatından 5-10 lira daha ucuza verebileceklerini söyleyerek insanları kandırıyor. Bizim bile ayırt etmekte zorlandığımız bu altını alan vatandaşlar, kandırıldıklarını çok sonra anlayabiliyor.



Bunu yaşamak istemeyenler altın alırken mutlaka tanıdık sarrafa ya da kuyumcuya gitmeli."

#ALTIN
#dolandırıcılar
#sahte
9 yıl önce