|

Altına yeni yılda indirim dopingi

Kuyumcular, 4 taksit imkanının ardından indirim kampanyalarına başlıyor. 26-31 Ocak'ta kuyumcular pırlantada yüzde 50 altında yüzde 30'a varan oranda indirimli satış yapacak.

Yeni Şafak
04:00 - 22/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 23:04 - 21/11/2014 Cuma
Diğer

Kredi kartıyla taksitli satışa getirilen yasakla satışların düşmesinden şikayet eden kuyumcular, kredi kartına 4 taksit imkanı tanınmasının ardından hazırladıkları pırlanta ve altında yüzde 25-50 aralığında indirim kapanyasıyla 2015’e umutla bakmaya başladı. İzmir Kuyumcular Odası Başkanı Turgay Baransel, yaptığı değerlendirmede, kuyumculukta geleneksel olarak düğünlerin yapıldığı ve turizm hareketliliğinin yaşandığı yaz sezonunu, özellikle şubat ayı itibariyle kredi kartıyla taksitli satışa getirilen yasaklamayla sıkıntılı geçirdiklerini ifade etti. Turgay Baransel, altına gelen taksit imkanı ile umutlandıklarını söyledi. Baransel, yıl başından sonra indirime gideceklerini belirtti.


Pırlantaya indirim oranı yüzde 50

Baransel kuyumcuların hem turizmden pay almalarını hem de düğünlerde altın takı geleneğinin sürdürülmesini zorlaştırdığını dile getirdi. Baransel şunları söyledi:  “Yıla iyi bir başlangıç için 26-31 Ocak’ta tüm kuyumcularımızla bir kampanya yapıyoruz, bu kampanyayla pırlantada yüzde 50, 14-18 ayar ürünlerde yüzde 25-30 arası indirim yapacağız. Bunu tüm arkadaşlarla görüştük. İnşallah bunu her tarafa yayacağız. İşçiliklerimizden fedakarlık yaparak, vatandaşın 14-18 ayara, takı ürününe daha fazla yönelmesi için elimizden geleni yapıyoruz. 26- 31 Ocak’ta tüm kuyumculardan aynı şekilde bu indirimden faydalanabilirler.”  

#kuyumcu
#taksit
#Turgay Baransel
9 yıl önce