|

‘Anadolu’ seçimde istikrar bekliyor

İş dünyası seçimlerden sonra ekonomik istikrarın devam etmesini bekliyor. Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, önümüzdeki seçimlerin, faaliyetlerine pozitif bir katkı sağlayacağını düşündüklerini dile getirerek, “Seçimden sonra temennimiz hayırlı bir istikrarın oluşmasıdır” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 31/03/2015 Salı
Güncelleme: 00:24 - 31/03/2015 Salı
Yeni Şafak

Genel seçimlerin yaklaşmasıyla sandığa odaklanan iş dünyası istikrardan umutlu. Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, seçimlerden umutlu olduğunu ifade etti. Grup şirketlerinden Coca Cola'nın İstanbul'da düzenlenen yıllık değerlendirme toplantısında konuşan Özilhan; bu şirketin Orta Asya ve Orta Doğuda olmak üzere Türkiye, Pakistan, Irak ve Azerbaycan gibi 10 ülkede 23 bin çalışanla büyüdüklerine değinerek, 10 yılda 2 milyar dolarlık yatırım yaptıklarını açıkladı.



TÜRKİYE GELECEKTE YÜZDE 3,5 BÜYüR


Türkiye'nin yüzde 7'ler civarında büyüdüğünde işsizlik sorununun çözülebileceğini kaydeden Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, gelecek dönemde Türkiye'nin yüzde 3,5'lar seviyesinde büyüceğini belirtti. Türkiye'de yapısal sorunlar olduğunu ifade eden Özilhan, “Türkiye'nin en büyük çözülmesi gereken meselesi cari açığı düşürecek teşvik metodlarının uygulanması. Bugüne kadar teşviklerin yeterli olmadığını, cari açığın düşmesine ve büyümeye katkı sağlayacak şekilde gelişmediğine inanıyorum" dedi.



SEÇİMLER HAYIRLI KUR DALGALI OLUR


Seçim dönemine girildiğine işaret eden Özilhan, “Seçimden sonra temennimiz hayırlı bir istikrarın oluşmasıdır. Ama yine kur sorunu devam edecektir. FED'in açıklamaları piyasaları etkilemeye devam edecek. Seçimden sonra istikrarlı bir hükümet oluştuğunda tekrar belirli bir büyüme trendine girilebilir" şeklinde konuştu.



Seçimden sonra ortam daha güvenli olur


Türkiye'nin bir çatı altında daha iyi yönetilmesi gerektiğine işaret eden Anadolu Grubu Başkanı, seçimlerden dolayı bakanların kendi seçim bölgelerine dağıldığını dile getirerek “Bu durum dağınıklığa yol açmaktadır. Ekominin lideri Ali Babacan'nın önümüzdeki dönemde olmayacağı ve dolayısıyla önümüzdeki dönemde o yapıyı nasıl şekillendireceğini görmemiz lazım" değerlendirmesinde bulundu. Özilhan, “Süreç iyi şekillendirildiği taktirde daha güvenli bir ortamın olacağını öngörmekteyiz" diye konuştu.



PETROLDEKİ DÜŞÜŞ TÜRKİYE'NİN ŞANSI


Petrol fiyatlarının düşmesinin Türkiye ekonomisine olumlu yansıdığını söyleyen Özilhan, şunları kaydetti: “Bu sene bizim şansımız vardı. Petrol fiyatları yarı yarıya düştü. Türkiye, enerjide ödeyeceğinin nerdeyse yarısını ödeyecek. Cari açıkta bir iyileşme olmasına rağmen hala istediğimiz yapıyı göremiyoruz. Son dönemdeki süreçler hem ekonomiyi hemde siyaseti ön plana çıkarıyor."



10 Ülkeye 2 milyar dolar yatırdı


Anadolu Grubu, 10 ülkede yaklaşık 700 bin satış noktasıyla faaliyet yürütüyor. Şirket son 10 yılda 10 ülkede 2 milyar doların üzerinde bir yatırım gerçekleştirdi. Şirket çalışanlarının Gayri Safi Milli Hasıla'ya saatte 132 TL değer kazandırdığı öğrenildi. Son 10 senede ise averajda satış hacmi olarak yüzde 15'lik bir büyüme gerçekleştirdi. Dünya ölçeğinde ki tüketim sıralamasında yüzde 51 ile Türkiye'nin birinci sırada yer aldığı onu takiben yüzde 21 ile Pakistan, üçüncü sırayı ise yüzde 9 ile Kazakistan ve Irak'ın paylaştığı açıklandı.


#Tuncay Özilhan
#seçim 2105
#Anadolu Grubu
9 yıl önce