|

Antep'in kondularına TOKİ makyajı geliyor

Gaziantep merkez Şahinbey Belediyesi Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile birlikte, üç bölgede, toplam 952 dönüm alanda gecekondu dönüşüm projesi başlatacak. Protokol gereği Türktepe'de 406, Etiler Mahallesi'nde 95, Özdemirbey Caddesi'nde 451 dönüm alanda dönüşüm yapılacak

Cahit Saraçoğlu
00:00 - 18/01/2010 Pazartesi
Güncelleme: 23:09 - 17/01/2010 Pazar
Yeni Şafak
Antep'in kondularına  TOKİ makyajı geliyor
Antep'in kondularına TOKİ makyajı geliyor

Bu yılın ilk gecekondu dönüşüm projesi protokolünü Gaziantep'in Şahinbey Belediyesi başlatıyor. Bu kapsamda TOKİ'nin gerçekleştireceği proje kapsamında Şahinbey'de 3 ayrı bölgede toplam 952 dönüm alanda gecekondu dönüşüm projesi uygulanacak. TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar ile Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu arasında hafta sonu, Ak Parti Gaziantep Milletvekillerinin katılımları ile kentsel dönüşüm projesi için ön protokol anlaşması imzalandı. Protokol gereği, 16 mahalleyi kapsayan Türktepe'de 406, Etiler Mahallesi'nde 95 ve Özdemirbey Caddesi civarında 451 dönüm alanda gecekondu dönüşümü yapılacak.

TOKİ PROJE BEKLİYOR

İmza töreninde konuşan TOKİ Başkanı Bayraktar, 2010 yılında gecekonduyla mücadeleye ayrı bir önem vereceklerini belirterek, Acil Eylem Planı doğrultusunda başta İstanbul, Ankara, Denizli, Erzincan, Diyarbakır ve İzmir olmak üzere 150 belediye ile kentsel dönüşüm projesini başarıyla yürüttüklerini kaydetti. Büyük şehirlerin etrafını saran gecekondulardan kurtulmak için belediyelere büyük iş düştüğüne işaret eden Bayraktar, “Önümüzdeki dönemde ağırlığımızı gecekondu dönüşüm projelerine vereceğiz. Gecekondu sorunundan şikayetçi olan belediyelerimizden proje bekliyoruz. Şehirlerimizi sağlıklı, modern ve yepyeni bir çehreye kavuşturalım” dedi.


2004'ten bu yana iki proje

Gaziantep ilinde 2004 yılından bu yana gecekondu dönüşümü konusunda 2 proje uygulayan TOKİ, bin 260 konutluk “Havaalanı Yolu Kentsel Dönüşüm Projesi” ile bin 144 konutluk “Çıksorut Kentsel Dönüşüm Projesi”ni tamamladı. Son 7 yılda, 9 bin 397 konut, 12 ilköğretim okulu, lise, 2 kreş, 6 ticaret merkezi, 10 spor salonu, 5 cami, 2 sağlık ocağı, kütüphane, 100 yataklı hastane ve sevgi evi yatırımı yaptı.



Vatandaşla birebir görüşme

Kentsel dönüşümle ilgili kuracakları komisyon üyelerinin bu bölgelerde evleri olan tüm vatandaşlarla birebir görüşerek, evlerinin değerini belirleyeceklerini söyleyen Tahmazoğlu, “Vatandaşlarımız ne kadar çabuk anlaşmaya varırsa bu projelerimizde o kadar çabuk hayata geçirilecek” diye konuştu. Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm projesinin Şahinbey için çok önemli bir proje olduğunu vurgulayarak, Şahinbey'in ana arterlerinden biri olan Özdemir bey Mahallesi'nde trafiği rahatlatmak, için kentsel dönüşüm çalışmasını yapacaklarını söyledi. Proje kapsamında Türktepe'de 406, Etiler Mahallesi'nde 95, Özdemirbey Caddesi'nde 451 dönüm alanda dönüşüm uygulanacağını belirten Tahmazoğlu, kentsel dönüşüm projesi uygulanacak mahalleleri ise şöyle sıraladı: “Bekirbey, Bostancı, Boyacı, Cabi, Cengiztopel, Çamlıca, Düztepe, Etiler, Kahvelipınar, Kanalıcı, Kıbrıs, Nuripazarbaşı, Sakarya, Tışlaki, Türktepe ve Yazıcık mahallesi.”




14 yıl önce