|

Asırlık çimento ile yükseliyor

İstanbul’a inşa edilen 3. köprünün betonu için asırlarca dayanacak özel bir çimento üretildi. Akçansa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, “300 metre yüksekliği ile Avrupa’nın en büyük yapılarından biri olan 3. köprünün betonunu özel bir çimentodan ürettik. 100+ adını taşıyan ürünümüz 100 yıl sorunsuz bir şekilde o yüke, trafiğe ve iklim koşullarına dayanıklı” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/03/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:28 - 24/03/2015 Salı
Yeni Şafak

Sabancı Grubu'nun çimento şirketlerinden Akçansa tesislerinde, 3.köprünün yapımında kullanılan beton için özel bir çimento üretildi. Ürünün sorunsuz 100 yıl dayanıklı olduğunu söyleyen Akçansa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu, 100+ adını taşıyan ürünümüz 100 yıl sorunsuz bir şekilde o yüke, trafiğe ve iklim koşullarına dayanıklı” dedi. Sabancı Holding çatısındaki çimento şirketlerinin yeni hedefleri düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı. Sabancı Holding Çimento Grubu Başkanı Hakan Gürdal, stratejik iş kollarından biri olan çimentoda geçen yıl toplam cironun yüzde 16 artışla 2,5 milyar liraya yükseldiğini açıkladı.



ÜLKE ÜRETİMİ 75 MİLYON TON


Dünya çimento tüketiminin, 2014 yılında yüzde 2,5'lik artışla 4,1 milyar ton düzeyine ulaştığı bilgisini veren Gürdal, “Türkiye'de 75 milyon tonun üzerinde çimento üretildiğini görüyoruz. Avrupa'nın en büyük dünyanın 4. ve büyük çimento üreticisiyiz” diye konuştu. Geçen yıl çimento tüketiminde en ciddi artışın yüzde 7,5 ile Karadeniz ve yüzde 5,3 ile Marmara Bölgesi'nde gerçekleştiğini belirten Gürdal, Marmara Bölgesi'nin çimento tüketiminin toplam içindeki payının yüzde 27 olduğunu bildirdi.



100 YIL DAYANIKLI ÇİMENTO


Akçansa Genel Müdürü Mehmet Hacıkamiloğlu da geçen yıl Türkiye çimento ihtiyacının yaklaşık yüzde 9'unu karşıladıklarını ve 7,5 milyon ton üretim kapasitelerinin bulunduğunu bildirdi. Akçansa'nın geçen yıl 1,4 milyar lira ciroya ulaştığını aktaran Hacıkamiloğlu, şirketin net karının da 250 milyon lira olduğunu bildirdi. Hacıkamiloğlu, yer aldıkları projelere geçen yıl İstanbul'da inşa edilecek 3. Boğaz Köprüsü'nü de eklediklerini belirterek, “3. Boğaz Köprüsü'nün ayakları betonarme inşaat tekniğiyle yapıldı. 300 küsür metreyle Avrupa'nın en büyük yapılarından biriydi. Hem Anadolu Yakası'nda hem de Avrupa Yakası'nda kurduğumuz tesislerle bu özel betonu özel bir çimentodan ürettik. Büyükçekmece fabrikasında ürettimiz bu çimentoyu 100 yıl sorunsuz bir şekilde hem o yüke hem o trafiğe hem de iklim koşullarına dayanabilecek bir beton ürettik. 100+ adını taşıyan ürünümüz her türlü fiziksel ve kimyasal etkiye dayanıklı” bilgisini verdi.



Fırsatlara bakıyoruz


Uzun zamandır yurtdışında satın alma planlarının gerçekleşememesinde siyasi ve politik gelişmelerin etkili olduğunu vurgulayan Hakan Gürdal, “Potansiyelimizin yüksek olduğuna inandığımız bölgelerde çok büyük değişimler yaşanıyor. Satın alma fırsatlarını inceliyoruz. Bu fırsatlar için 1,5 milyar dolara kadar borçlanma potansiyelimiz var” açıklamasında bulundu.



Afyon'a yeni fabrika


Afyon'da yeni bir fabrika yaptıkları açıklayan Hakan Gürdal, tesis için 165 milyon dolarlık yatırım yapacaklarını söyledi. Gürdal, şunları söyledi: "Afyon yatırımımız bizim gurur kaynağımız olacak. Bu yıl temeli atılacak fabrika, 2016 Mayıs'ta açılacak. 500 bin ton olan mevcut kapasitemiz, 1,5 milyon ton klinker kapasiteye ulaşacak. 2015'te yılında 300-330 milyon liralık yatırım hedefiyoruz" dedi.








#Sabancı Grubu
#çimento
#Akçansa tesisleri
#İstanbul 3. köprü
9 yıl önce