|

AVM'lerde yılbaşı mesaisi

Perakende sektörünün Ramazan ve Kurban Bayramı dışındaki en bereketli aylarından biri olan aralıkta, bu yıl geçen yıla göre daha yüksek ciro yapılıyor. Bazı alışveriş merkezleri yoğun müşteri ziyaretini kabul edebilmek için, çalışma saatini gece 12'ye kadar uzatırken, birçok cadde mağazası da aynı uygulamayı devreye aldı.

Yeni Şafak
07:29 - 28/12/2014 Pazar
Güncelleme: 06:00 - 28/12/2014 Pazar
Diğer

İstanbul'un en kalabalık AVM'lerinden biri olan İstinye Park'ın Genel Müdürü Tolga Engin, "Son iki haftadır cuma ve cumartesi günleri gece 12'ye kadar açığız. AVM'miz özellikle hafta sonları tamamen doluyor. Satışlarda da geçen yılın üzerindeyiz" dedi. Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği (AYD) Başkanı Hulusi Belgü de, bu yıl geçen yıla göre satışların daha yüksek olduğunu kaydetti. Belgü, "Birçok AVM yılbaşı yoğunluğu yaşıyor. Bizim için en önemli ay aralıktır" diye konuştu. 


İNDİRİM DE ETKİLİ OLDU 

Alışverişi tetikleyen en önemli sebeplerden biri de hava şartları. Son günlerde yağmurlu ve soğuk havanın etkisiyle yılbaşı alışverişini artıran tüketiciler, indirimlerin de devreye girmesiyle harcama miktarını artırdı. Twigy'nin patronu Sinan Öncel, yılbaşı alışverişinin çoğunun hediye amaçlı yapıldığını belirtti. Özellikle bugün satışın artmasını beklediklerini ifade eden Öncel, "Ertelenen taleplerin yeni yıla birkaç gün kala devreye gireceğini tahmin ediyoruz" şeklinde konuştu. 

CİROMUZ % 30 ARTTI

Saat &Saat'in Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Kaya, bu aralık ayında geçen yıla oranla cirolarının yüzde 30 arttığını söyledi. Tüketicilerin hediye alırken kendileri için de alışveriş yapmayı ihmal etmediğini belirten Kaya, "Bu yılbaşına çok iyi hazırlandık. Tanıtım ve reklam kampanyalarıyla tüketiciyi çekmeyi başardık. Gece geç saate kadar açık olan AVM'ler de tüketiciyi alışverişe davet ediyor" diye konuştu. 

HEDİYELER ONLİNE KANALDAN ALINDI

Mağazalarda olduğu kadar online kanalda da satışlar artıyor. Cep telefonu, bilgisayar ve diğer elektronik cihazlarda tüketimin bu ay yükseldiğini belirten sektör temsilcileri, geçen yılın aynı dönemine göre cironun yüzde 20 arttığını açıkladı. Sanalpazar.com'un Genel Müdürü Cem Kesici, 2014'te telefonda taksitin kaldırılmasıyla geçen yıla göre bir durgunluk yaşandığını, ancak aralıkta işlerin toparlandığını söyledi. Kesici, "Hediyelik satışında artış var" dedi. 

Sabah

#avm
#yılbaşı
#Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği
9 yıl önce