|

Avrupa'da belirsizlik artabilir

İngiltere Başbakanı David Cameron, "Yunanistan seçimi Avrupa’da ekonomik belirsizlikleri artıracaktır" değerlendirmesinde bulundu.

Yeni Şafak
13:39 - 26/01/2015 Pazartesi
Güncelleme: 11:42 - 26/01/2015 Pazartesi
AA
Yunanistan’daki genel seçimlerin sonuçlanmasının ardından sosyal paylaşım platformu Twitter üzerinden değerlendirmede bulunan Cameron, “Yunanistan seçimi Avrupa’daki ekonomik belirsizlikleri artıracaktır. Bu yüzden Birleşik Krallık planına sarılmalı, ülkede güveni sağlamalı" ifadelerini kaydetti.


İngiltere Maliye Bakanı George Osborne ise BBC Radio 4’a yaptığı açıklamada, "Eğer Yunanistan’da son yıllarda olduğu gibi işsizliğiniz yüzde 25 seviyesindeyse, eğer ekonominiz yüzde 20 oranında küçülmüşe, bazı cevaplar ve alternatifler arıyorsunuz, bunu anlıyorum" dedi.


Mevcut durumun ekonomik belirsizlikleri artırdığını belirten Osborne, İngiltere’nin kendi ekonomik planına daha sıkı sarılarak, düşük işsizlik ve yüksek büyüme hedefine doğru ilerlemesi gerektiğini vurguladı.


Osborne, "İnsanlar ekonomik yenilgiden yoruldular. Arta işsizlikten yoruldular. İngiltere’de ekonomik koasa geri dönmek, ekonomik planın bulunmadığı bir ortama geri dönmek işsizliği artıracaktır.  Burada bizim için alınacak dersin zaten işleyen planımızı sürdürmek, yüksek istidam oranını sağlamak olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.
#David Cameron
#Avrupa
#belirsizlik
#Birleşik Krallıık
#Londra
9 yıl önce