|

Avrupa'daki kriz otomobili vurdu

İstanbul
00:00 - 18/09/2008 Perşembe
Güncelleme: 22:55 - 17/09/2008 Çarşamba
Yeni Şafak
Avrupa'daki kriz otomobili vurdu
Avrupa'daki kriz otomobili vurdu

Avrupa Otomotiv Üreticileri Derneği (ACEA), yılın ilk sekiz ayında Avrupa'da otomobil satışlarının yüzde 3.9 azalarak 10.8 milyon adete gerilediğini açıkladı. Satışlar, İzlanda'da yüzde 27,5 İspanya'da yüzde 21.1 ve İrlanda'da yüzde 16.7 azaldı. Ağustosta ise satışlar İrlanda'da yüzde 41.6, İspanya'da yüzde 41.3'e düştü.

AB VE EFTA ÜLKELERİ ETKİSİ

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) Genel Sekreteri Ercan Tezer, AB ve EFTA ülkelerinden İzlanda, İspanya, ve İrlanda'daki düşüşlerin Avrupa genelinde, otomobil satışlarının azalmasında büyük etkisinin olduğuna işaret etti. Tezer, Avrupa pazarında yaşanan bu daralmada, petrol fiyatlarındaki artış ile müşteri güven endeksindeki düşüşün, önemli etkenler olduğunu belirtti.

DARALMA DEVAM EDECEK

Tezer, "2008 yılı sekiz aylık dönemde, pazarda artış gösteren Almanya, Fransa, Belçika gibi AB (15 Üye) ülkelerinde bile, ağustosta otomobil satışlarının düşüş eğilimine girdiği görülmektedir. ABD'de yaşanan finansal krizin de etkisi ile bu olumsuz durumun, önümüzdeki aylarda Avrupa geneline yayılacağı ve pazardaki daralmanın devam edeceği tahmin edilmektedir" dedi.



16 yıl önce