|

Avrupa’yı çimentoda katlıyoruz

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Avrupa’nın toplam tükettiği çimentoyu, Türkiye’nin neredeyse tek başına tükettiğini söyledi. Bakan Güllüce, kentsel dönüşümün yanında kırsal dönüşümü de önemsediklerini vurguladı.

Yeni Şafak
04:00 - 25/01/2015 Pazar
Güncelleme: 20:09 - 24/01/2015 Cumartesi
Yeni Şafak

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu (YÜF), tarafından düzenlenen “2023’e Doğru Kentsel Dönüşüm, Ulusal Çevre Politikaları ve Sektörden Beklentiler” konulu toplantı gerçekleştirildi. Etkinlikte sektörün sorunları, önümüzdeki döneme ilişkin hedef ve beklentiler değerlendirildi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın İdris Güllüce’nin onur konuşmacısı olarak katıldığı toplantının ev sahipliğini YÜF Yönetim Kurulu Başkanı M. Şefik Tüzün yaptı. 23 Ocak 2015 tarihinde Çırağan Sarayı Mabeyin Salonu’nda gerçekleşen toplantıya Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin yanı sıra yapı, çimento ve inşaat sektörünün yöneticileri katıldı. 


TÜRKİYE AB'DEN DAHA İYİ

Sektörle ilgili değerlendirmelerini paylaşan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türkiye’nin inşaat ve inşaat malzemeleri konusunda iyi bir noktada olduğunu belirtti. Türkiye’nin artık 50 yıl ötesini görebildiğini söyleyen Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Türk sanayicilerinin de fedakar olduklarının altını çizdi ve “Çevre bizim hem kültürümüzde hem de tarihimizde var. Çevre konusuna fiziksel bakmamak gerek. Çevre ile ilgilenmenin insani bir değer olduğunu düşünüyorum. Bakanlık olarak Kentsel dönüşümün yanında kırsal dönüşüm için de çeşitli çalışmalar yürütüyoruz.” dedi. 


AVRUPA’NIN TÜMÜ KADAR ÇİMENTO TÜKETİYORUZ

Bakan İdris Güllüce Avrupa’nın toplam tükettiği çimentoyu, Türkiye’nin neredeyse tek başına tükettiğini açıkladı.

Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanı M. Şefik Tüzün ise sektörün yaklaşık 1,15 milyon ton atığı yakıt ve hammadde olarak ekonomik değere dönüştürdüğünü söyledi.

20 yılda 7 milyon konut

Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu (YÜF) Yönetim Kurulu Başkanı M. Şefik Tüzün kentsel dönüşüm projesi kapsamında, ülke genelinde 20 yılda 7 milyon konutun yeniden inşa edileceğini  söyledi  Tüzün “Türkiye’deki konut stokunun yaklaşık üçte biri değişecek ve toplam maliyetin 500 milyar dolar civarında olmasını bekliyoruz. Sektörümüze dönüştürülmüştür" dedi.  İnşaat sektörünün Türkiye ekonomisine kattığı artı değeri vurgulayan M. Şefik Tüzün; Türkiye’nin büyüme, Dünya ile rekabet ve AB ile tam üyelik hedefleri doğrultusunda daha fazla üretim ve istihdam için bugüne kadar olduğu gibi 2015 yılında da Türk ekonomisinin lokomotif sektörü olmaya ve önemini korumaya devam edeceklerini söyledi.

#konut
#çimento
#inşaat
9 yıl önce