|

Babacan'dan Bank Asya açıklaması!

Başbakan Yardımcısı Babacan, "Bankalar ile ilgili konularda tek yetkili kurum BDDK'dır, gerektiğinde gözünü kırpmadan her adımı atar " dedi.

Aa
00:00 - 16/09/2014 Salı
Güncelleme: 13:30 - 16/09/2014 Salı
Yeni Şafak
Babacan'dan Bank Asya açıklaması!
Babacan'dan Bank Asya açıklaması!

Bank Asya ile ilgili soruyu yanıtlayan Babacan, "Banka bazında takip ve denetleme görevi BDDK'nın, burada temel oyuncu BDDK'dır. BDDK bankacılık kanununa göre hareket eder, buradaki kurallar da çok açıktır. Bankacılıkla ilgili kaynağı belirsiz bilgilerin önemli kısmı kasıtlıdır. BDDK herhangi bir şey söyleyecekse bunu ya başkan söyler ya da internet sitesinde duyurur, bunun dışındaki söylemlere itibar etmeyin. Bütün dünya tarafından sağlamlığı tescil edilmiş bir bankacılık sektörümüz var. Bankalar ile ilgili konularda tek yetkili kurum BDDK'dır, gerektiğinde gözünü kırpmadan her adımı atar." dedi.

İç piyasada, "gelirimiz varsa harcayalım, borçlanarak harcama konusunda dikkatli olalım" yaklaşımında olduklarını ifade eden Babacan, önemli ölçüde arzu edilen tablonun gerçekleştiğini vurguladı. Babacan, toplam kredi hacmi artışının uzun vadeli dengeli rakam olarak görülen yüzde 15'e yaklaştığını, ticari krediler çok daha hızlı artarken tüketici kredilerinin artış hızının düştüğünü, KOBİ kredilerinin yüzde 20'nin de üzerinde arttığını dile getirdi.

Bundan sonrası için dengeli ama daha yüksek büyüme oranlarının önemli olacağını belirten Babacan, bunu yaparken de enflasyonu ve cari açığı kontrol altında tutabilmeyi hedeflediklerini kaydetti.

10 yıl önce