|

Babacan ve Davutoğlu dünyanın en etkili 100 ismi arasında

00:00 - 19/04/2012 Perşembe
Güncelleme: 23:26 - 18/04/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Babacan ve Davutoğlu dünyanın en etkili 100 ismi a
Babacan ve Davutoğlu dünyanın en etkili 100 ismi a

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, Time dergisi tarafından dünyanın en etkili 100 isminden biri olarak seçildi ve Time 100 listesine girdi. Değerlendirme yazısında, 2011 yılını Çin'in ardından dünyada en çok büyüme sağlayan Türkiye'nin ekonomik performansına dikkat çekerek, aynı zamanda Türkiye'nin aktif dış politikasındaki etkinliğine dikkat çekildi. Ekonomi ve dışpolitika konularındaki başarının mimarları olarak gösterilen Babacan ve Davutoğlu, dünyanın en etkin 100 kişiden biri olduğu vurgulandı.

Time dergisinin en etkili 100 isminden oluşan Time 100 listesinin, bu yıl dokuzuncusu ilan edildi. Liste, dünyanın en etkili isimlerinin dinamizm, yenilik ve başarılarını dikkate alıyor.

Time Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Richard Stengel, Time 100'ün, dünyanın en güçlü ya da en zeki isimlerinin değil, en etkili isimlerinin yer aldığı liste olduğunu kaydetti.

Stengel, bu isimlerin bilim adamları, düşünürler, filozoflar, liderler, toplumlarının sembolü olmuş kişiler, sanatçılar ve vizyoner kimseler olduğunu ifade ederek, Time 100 listesinin, fikirleri, vizyonları ve faaliyetleri dünyayı değiştirmeye odaklanmış ve büyük kitlelere tesir eden kişilerden oluştuğunu bildirdi. Listede ABD Başkanı Barack Obama, dünyanın en zengin işadamlarından Warren Buffett ile ünlü hacker grubu Anonymous da bulunuyor.

12 yıl önce