|

Babacan'dan önemli dolar yorumu

Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Rusya kaynaklı gelişmelerin, diğer gelişmekte olan ülkelere etkisiyle ilgili, "Kurda bir etkisi oluyor ama temeller sağlamsa bundan da korkmamak lazım" dedi. Babacan doların değer kazanması trendinin bir süre daha devam edeceğini belirtti.

Yeni Şafak
15:23 - 19/12/2014 Cuma
Güncelleme: 13:26 - 19/12/2014 Cuma
AA

Babacan, Kanal 24 televizyonunda katıldığı canlı yayında gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı. Babacan, işsizlik oranlarına ilişkin bir soru üzerine ülkenin genel ekonomik yapısına bakıldığında istihdamla ilgili konuların önemine işaret etti.


Başbakan Ahmet Davutoğlu'nın açıklayacağı Öncelikli Dönüşüm Programları Eylem Planlarının 3. paketinde istihdam ile ilgili konuların yer alacağını dile getiren Babacan, son paketin daha insan odaklı olacağını kaydetti. Bunların arasında işgücü piyasasının etkinleştirilmesi, temel ve mesleki becerilerin geliştirilmesi, nitelikli insan gücü için çekim merkezi olabilmek gibi konuların yer aldığını anlatan Babacan, bu planların bazılarının hayata geçirilmesi için yasal düzenlemeler gerektiğini ifade etti.


Doların yükselmesine ilişkin soruyu da yanıtlayan Babacan, Amerikan Merkez Bankasının (Fed) bundan sonra izleyeceği politikaların doların değerini etkileyecek bir numaralı faktör olduğunu söyledi.

#babacan
#dolar
#rusya
#ekonomi bakanı
9 yıl önce