|

Bakan Şimşek: Ekonomi toparlanacak

Maliye Bakanı Şimşek, "İnanıyorum ki seçimle ilgili belirsizlik aradan çıkar çıkmaz, çok hızlı şekilde Türkiye ekonomisi toparlayacak. Esnafımızın da çiftçimizin de çalışanlarımızın da yüzü gülecek" dedi.

Yeni Şafak
15:55 - 19/04/2015 Pazar
Güncelleme: 12:57 - 19/04/2015 Pazar
AA

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Gaziantep'te partililere yönelik etkinlikte yaptığı konuşmada, piyasalardaki dalgalanmaya değindi. Şimşek, şunları söyledi:



"Bu dalgalanmaların kaynağı, esas itibarıyla dışarıdan. Az önce masada 'dolar ne olacak?' dediler. Değerli kardeşlerim, dolar dünyadaki bütün para birimlerine karşı son 9-10 aydır ortalama yüzde 22 yükseldi. Türk lirası da hiç farklı değil. Biz Türkiye'deki istikrarı korumaz, güçlü reform programını uygulayamazsak, o zaman Allah korusun. Neden? Çünkü bu popülist söylemlerle ki bugün en geniş popülist söylemi CHP açıklayacak. Türkiye'nin bu kazanımları korumasının imkanı yok. Burada kriz tecrübesi olan çok güçlü bir ekip var. İnanıyorum ki seçimle ilgili belirsizlik aradan çıkar çıkmaz, çok hızlı şekilde Türkiye ekonomisi toparlayacak. Esnafımızın da çiftçimizin de çalışanlarımızın da yüzü gülecek."



Bugünkü bazı sıkıntıların kısmen dışarıdan ve Türkiye'nin çevresindeki yangından kaynaklandığına dikkati çeken Şimşek, "Kısmen de seçimin getirdiği belirsizlik. İnşallah hep birlikte çalışacağız. Tekrar AK Parti'ye çok güçlü teveccühün çıkmasını sağlayacağız. Reformla Türkiye, bölgesinde ve küresel ölçekte en önemli ekonomik ve siyasi aktör olacak" diye konuştu.



"AK Parti karşıtlığında bütün kesimler bir araya gelmiş"


Konuşmasının bir bölümünde Kürtçe AK Parti'ye destek isteyen Şimşek, bunun 15 yıl önce yapılamayacağını söyledi.



AK Parti'nin karşısında "büyük bir cephe" olduğuna işaret eden Şimşek, şöyle konuştu:



"Hiçbir şekilde bir araya gelmesi mümkün görülmeyen birçok kesim, birçok çevre bir araya gelmiş ve bu kutlu davanın merkezi AK Parti'ye karşı geniş cephe oluşturmuş. Bir an için bunların başarılı olduğunu düşünseniz, ne ekonomideki sıkıntılar giderilebilir, sıkıntılar çok daha büyür ne de aslında memleketin huzuru özellikle de çözüm süreci anlamında ileriye gidilebilir."



#Maliye Bakanı Mehmet Şimşek
#ekonomi
#seçim
9 yıl önce