|

Bakan Yıldız girişimciye sahip çıktı

Bakan Yıldız, yakıt kullanılmadan sulamaya imkan veren buluşunun destek görmediğini iddia ederek patentini Çin'e satmak istediğini söyleyen girişimciye sahip çıktı.

Aa
00:00 - 25/12/2012 Salı
Güncelleme: 18:25 - 25/12/2012 Salı
Yeni Şafak
Bakan Yıldız girişimciye sahip çıktı
Bakan Yıldız girişimciye sahip çıktı

Ankara Sanayi Odası (ASO) Konferans Salonu'nda Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi tarafından düzenlenen ''2012 yılı Dünya Enerji Görünümü Türkiye Tanıtımı'' toplantısına katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız'a buradaki konuşmasının ardından katılımcılarca sorular yöneltildi.

Bu sırada söz alan ve adının Şahin Bekişoğlu, olduğunu belirten bir kişi, ziraat yüksek mühendisi olduğunu, elektrik ve mazot kullanılmadan tarımsal sulama yapan bir sistem geliştirdiğini söyledi.

Buluşunu Kayseri'nin Sarız ilçesine bağlı Yaylacı Köyü'nde uyguladığını çok büyük oranlarda enerji tasarrufu sağladığını ifade eden Bekişoğlu, buluşun Türkiye'de yeterince ilgi görmediği siteminde bulunarak, bu nedenle buluşun patentini Çin'e satmak istediğini dile getirdi.

Bakan Yıldız, buluş sahibi hemşehrisinden toplantıdan sonra kendisinin beklemesini rica etmesine Bekişoğlu, olumlu yanıt verdi. Toplantının ardından çıkışta ASO binasının önünde buluş sahibini bekleyen Taner Yıldız, Bekişoğlu'nu buluşunu Çin'e satmaması için ikna edeceğini dile getirdi. Bekişoğlu'nun yanına gelmesi üzerine Bakan Yıldız, ziraat yüksek mühendisi girişimciyi ikna etmek için makam aracına alarak, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'na götürdü.

11 yıl önce