|

Bakan Zeybekci: Dünyanın kaç bucak olduğunu öğretiyoruz

Devlet, tarlada 1 lira olan patatesi 5 liraya çıkaran spekülatörlere müdahaleye hazırlanıyor. Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de bu konuyla ilgili, "Müdahale etmemiz gereken neresi varsa ona müdahale etmekten çekinmeyiz, gerekirse yaparız” şeklinde konuştu.

Yeni Şafak
09:12 - 7/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 06:14 - 7/05/2015 Perşembe
AA

Gündeme ilişkin soruları yanıtlayan Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci “Patates fiyatlarında da son 1 yılda ciddi artış var son iki ayda da bir spekülasyon var. İhtiyaç duyacağımızı zannetmiyorum ama hazırlıklarımızı yaptık. Gerekirse, üreticinin elinden 1 liraya çıkıp, tüketicinin eline 5 liraya varan patatesi, eline alanların elinde patlatacak, onlara dünyanın kaç bucak olduğunu öğretecek noktaya gelmiş bulunuyoruz” dedi.



Zeybekci “Henüz daha ithalat noktasına gelmedik. 4.5-5 milyon ton patates üretimimiz var. Birileri bunu speküle ediyor, onlara derslerini verecek noktaya geliyoruz. Önümüzdeki dönemde enflasyonu oynatan diğer ürünlere de bu şekilde müdahalelerimiz olacak. Müdahale etmemiz gereken neresi varsa ona müdahale etmekten çekinmeyiz, gerekirse yaparız” şeklinde konuştu.


#Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci
#Patates
#Spekülasyon
9 yıl önce