|

Bankacı inşaatçıyı seviyor

Bakan Fikri Işık toplam kredilerde inşaat sektörünün hızla arttığını imalat sektöründe ise düştüğüne dikkat çekti. Bakan Işık ''Bankacılar inşaatçıları sanayicilerden daha çok seviyor'' diye konuştu.

Şuayip Alabay
00:00 - 20/09/2014 Cumartesi
Güncelleme: 22:25 - 19/09/2014 Cuma
Yeni Şafak
Bankacı inşaatçıyı seviyor
Bankacı inşaatçıyı seviyor

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, 2006-2013 döneminde inşaat sektörünün toplam banka kredilerindeki oranının yüzde 6,2''den yüzde 12,3''e çıktığını, aynı dönemde imalat sanayinin kredilerden aldığı payın yüzde 35,9''dan yüzde 29,6''ya düştüğünü belirterek, ''Bankacılılar inşaatçıları sanayicilerden daha çok seviyor'' dedi. Bakan Işık, Girişimci Bilgi Sistemi''nin (GBS) faaliyete geçmesi ve Türkiye Reel Sektörü Değerlendirme Toplantısı''na katıldı.

İNŞATÇILARI DAHA ÇOK SEVİYORLAR

Işık, inşaat sektörünün toplam banka kredilerindeki oranının yüzde 12,3''e çıktığını söyledi. Işık ''Bankacılılar inşaatçıları sanayicilerden daha çok seviyor. İmalat sanayinin desteklenmesi için biz ne yapılması gerekiyorsa üzerinde çalışacağız'' dedi.

STRATEJİK VERİ MERKEZİ KURULDU

Bakan Işık Girişimci Bilgi Sistemi''nin (GBS) faaliyete geçtiğini söyledi. Veri merkezi ile 8 kamu kurumunun bilgileri bir merkezde toplandı. Veiler değerlendirildi ve analziler yapıldı. Çalışma birçok yatırım, teknoloji ve teşvik çalışmalarında kullanılacak.

GBS 8 kamu kurumuna ait bilgilerin ortak bir havuzda toplanarak çapraz analiz yapıldığı veri merkezi. Havuzda 3 milyon girişimciye ait veriler de yeralıyor. Bu veriler üzerinden değerlendirme ve analizler yapılacak.

10 yıl önce