|

Başbakan'dan kamu çalışanlarına uyarı

Başbakan Ahmet Davutoğlu, ATO'daki İstihdam Kura Töreni'nde konuştu. 2 bin 375 kamu çalışanının atamasını yapan Davutoğlu, çalışanlara "Yetimlere ve öksüzlere sahip çıkmak konusunda memur mantığıyla yaklaşmayın" uyarısında bulundu. Davutoğlu, gençlerden de üç istekte bulundu.

12:01 - 25/12/2014 Perşembe
Güncelleme: 14:21 - 25/12/2014 Perşembe
Yeni Şafak

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından düzenlenen Sosyal Hizmet Modellerinden Yararlananların İstihdamına İlişkin Kura Töreni'ne katıldı.


Davutoğlu, yaptığı konuşmada, Başbakanlık görevine geldiği 4 ayı aşan sürede katıldığı en anlamlı tören olduğunu belirterek, bu törenin insani, ahlaki ve sosyal boyutu olduğunu ve siyaset felsefelerini doğrudan yansıttığını söyledi.


Türkiye Cumhuriyeti devleti şefkat devletidir, her bir vatandaşına şefkat elini uzanmaktadır ve uzanacaktır ve bir kudret devletidir. Ekonomik krizde iseniz kudretiniz yoksa, sadece şefkatiniz varsa acı duyarsınız ama çözüm bulamazsınız.


Son 12 yıldır bütün vatandaşlarımıza ulaştığımız gibi sosyal hayatta zorluklarla karşılaşıp korumayı görememiş tüm herkese ulaşmayı bir görev bildik. Rakamlar o derece üst düzeye çıkarıldı ki vatandaşlar devletin elini yanlarında görmeleri hasıl oldu. Borç talep etmeyen bir ülkeyiz. Sadece kendi öğrencilerimize değil yabancı öğrencilere de burs veriyoruz. Yeni geçen bütçede sosyal harcamaların tutarı 33 milyar TL. Bu rakam 2002'den bu yana 22 kat birden arttı.


Sizin kimseniz Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir

Devlet yurtlarında bulunan kimsesiz gençlerimize sesleniyorum, siz kimsesiz değilsiniz, sizin arkanızda Türkiye Cumhuriyeti Devleti var. Ben de annemi 4 yaşında kaybettim.


Eğer babamın dirayeti olmasaydı bende sizin gibi olabilirdim. O yüzden başınızı dik tutun. Sizin hiçbir eksiğiniz yok. Atamalardan sonra gittiğiniz yerlerde gururla çalışın. Başınızı dik tutun yeteneklerinizi ve kabiliyetleriniz gösterin. Asla ama asla özgüveninizi kaybetmeyin.


Ataması yapılan gençlerin hepsinin üzerinde şefkat elimiz olacaktır. Bizim vazifemiz gençlere ulaşmak ve onlara yardımcı olmaktır.

Mümkün olduğu kadar her bir aile bu kardeşlerimizden birini sahiplense toprağa kök salan tohumlar atılmış olur.

Memur mantığıyla yaklaşmayın 

Yetimlere ve öksüzlere sahip çıkmak konusunda lütfen sağınıza solunuza bakmayın. En güzel hediye bir yetimin başını okşamaktır, ona yalnızlığını unutturmaktır ona kimsesizliğini unutturmaktır. Buradan, son olarak devlet kademesindeki bütün arkadaşlarıma bütün memurlarımıza sesleniyorum. Bütün memuriyet hizmeti bağlamında önemlidir kutsaldır. Ama, hiç bir memuriyet insani öz bakımından bu çocuklarımızla gençlerimizle ilgilenmek kadar kutsal ve ulvi değildir. Bunu bir memur mantığı ile yapmayın. Memur mantığı olduğu için söylemiyorum bunu insani yönünüzle yapın.


Daha fazlasını yapmak durumundayız. Ellerini tutmak, bağrımıza basmak, dilinizle değil gözünüzle biz sizi seviyoruz demek durumundasınız. İşte o zaman o genç kimsesizliğini yalnızlığını unutacak ve devleti yanında görecek. Bu ulvi bir görev ve insani bir sorumluluk olarak görüyoruz.

Davutoğlu gençlerden 3 şey istedi

Gençlerimizin hayatlarının her anlamında onlara şefkat gösteren her bir vatandaşımıza da teşekkür ediyorum. Aileye dönüş ve aile yanında destek programı gibi pek çok programla çocuklarımıza ulaştık ve ulaşmaya devam edeceğiz. 3 mesajı iletmek istiyorum.

Bizim amacımız sizlere ulaşmak, sizlere destek olmaktır. Sizlere ve diğer koruma altındaki daha genç yaşlarındaki gençlere hitaben söylüyorum eğitime önem veriniz. Zorlukların oluşabilecek bazı psikolojik sorunların farkındayız. Sizlerin arasından çok büyük bilim adamlarının devlet adamlarının sanatçıların çıkacağından eminim. Ziyaret ettiğimiz sergide yapılan sanat eserlerini gördüğümde ne ince ne zarif bir ruha sahip bu gençlerimiz dedim. Başınızı dik tutun, imkanlarınızı kabiliyetlerini en iyi şekilde değerlendirin ve herkese gösterin kendine inanan bir insanın aşamayacağı engel yoktur. Herşeyi kaybedebiliriz ama özgüvenimizi kaybedemeyiz.
#başbakan
#ahmet davutoğlu
#ato
9 yıl önce