|

Bayramlarda 500 milyonluk şekerleme yiyoruz

Türkiye'de Ramazan ve Kurban bayramlarının önemli etkisiyle hediyelik, ikramlık, şeker ve çikolata pazarının büyüklüğü 500 milyon liraya ulaştı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 4/07/2015 Cumartesi
Güncelleme: 21:00 - 3/07/2015 Cuma
Yeni Şafak

Bu pazarda satışların büyük bir bölümü bayram öncesindeki bir iki günde gerçekleşiyor. Bayramlarda satışların 3'te birinden fazlası Doğu ve Güneydoğu'da gerçekleşirken, bu bölgeyi İç Anadolu ve Marmara takip ediyor. Mondelez Türkiye Genel Müdürü Joost Vlaanderen, Türkiye'de bayram öncesi şeker pazarı hakkında bilgiler verdi. Vlaanderen, gelirlerinin yüzde 40'ından fazlasının gelişmekte olan ülkelerden geldiğini söyledi.



GEBZE'NİN ŞEKERİNİ ABD VE JAPONLARA YEDİRİYOR


Türkiye'de ise üretimlerinin Gebze'deki fabrikada gerçekleştiğini, yıllık üretim kapasitlerinin 110 bin ton olduğunu belirten Vlaanderen, bin 300 kişiye doğrudan, 800 kişiye de dolaylı istihdam sağladıklarını açıkladı. Gebze'deki ürünlerin ABD, Japonya, Çin gibi ülkelerle birlikte toplam 50 ülkeye ihraç edildiğini bildiren Vlaanderen, ihracat gelirlerinin ise 200 milyon lira olduğunu açıkladı. Vlaanderen, bisküvi pazarına da Oneo markası ile girdiklerini kaydetti.



10 MİLYON AİLEYE SATIŞ


Kent bayram şekerinin ise nüfusun yüzde 50'sine ulaştığını ve 10 milyondan fazla aileye satıldığını aktaran Vlaanderen, Türkiye'de hediyelik, ikramlık şeker ve çikolata pazarının 500 milyon lira olduğunu söyledi. Özellikle dini iki bayramda satışların üçte birinden fazlasının Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde gerçekleştiğini ifade eden Vlaanderen, iki bayramda geçici olarak da 11 bin kişiye istihdam sağladıklarını, yıllık cürolarının 700 milyon lira olduğunu belirtti.


#şekerleme
#Mondelez
#Vlaanderen
9 yıl önce