|

Best Buy Türkiye pazarına girecek

Best Buy'ın CEO'su Willett, Türkiye pazarına giren Alman Media-Markt gibi Amerikan Best Buy'ında gözünün Türkiye'de olduğunu belirterek,” Türkiye büyük bir fırsat ülkesi, bu nedenle pazarı araştırarak kaynak temini için geliyoruz”dedi

00:00 - 5/01/2008 Cumartesi
Güncelleme: 23:28 - 4/01/2008 Cuma
Yeni Şafak
Best Buy Türkiye pazarına girecek
Best Buy Türkiye pazarına girecek

ABD'nin en büyük teknoloji perakendecilerinden Best Buy'ın CEO'su Robert A.Willet, Türkiye'nin büyük bir "fırsat ülkesi" olduğunu belirterek, "İstanbul hem Avrupa hem de Asya'da bulunan tek kent. Orta Doğu ülkelerinde harcanmış bulunan önemli bir para toplamı var. Türkiye'de perakendeciliğe ve Türkiye'den kaynak temin etmeye gidiyoruz. Yapılması gerekenin bu olduğunu düşünüyorum. Bir ülkeye gidiyorsunuz ve şunu söylüyorsunuz: Onlara ne sunabiliriz ve onlardan ne öğrenebiliriz" dedi. Dünya Ekonomik Forumu'nun birkaç hafta önce yayınladığı, CEO görüşleri de içeren "Riskteki Küresel Büyüme" raporunda, "Gözlemcilerin Vietnam, Endonezya, Meksika ve Türkiye'nin özellikle iyi konumda olduğu görüşleriyle birlikte, gelecek dönemde büyümede yeni şampiyonların sayısının katlanması olasılığı bulunmaktadır" denildi.

RİSKTEKİ KÜRESEL BÜYÜME

23-27 Ocak'ta Davos toplantılarını gerçekleştirecek olan Dünya Ekonomik Forumu, geçtiğimiz haftalarda Çin Halk Cumhuriyeti'ndeki Dalian'da düzenlenen "'Yeni Şampiyonlar' Yıllık Toplantısı" için "Küresel Büyüme@Risk" başlıklı bir rapor hazırladı. İş, akademi ve siyaset çevrelerinden temsilciler ve yüksek büyüme görülen yükselen piyasalarla, hızlı büyüyen ve küreselleşen sektörlerden CEO'ların görüşlerine dayanarak hazırlanan rapora PricewaterhouseCoopers uzmanları da destek verdi. Raporda ABD'nin en büyük şirketlerinden elektronik perakende devi Best Buy'un CEO'su Robert A.Willett'in değerlendirmeleri de yer aldı.


Tüketiciyi dinleyerek karar verecek

Willett, Hindistan ve Endonezya pazarı hakkında, "Bu ülkelere katı ortodoks bakış açısıyla yaklaşmamalıyız. 'Hayır bu ortodoks bakış açısı binlerce yıl varlığını sürdürüyor' diyebilirsiniz, bunu söylemeyin yanlıştır. Hindistan gelecek için büyük bir fırsat. Türkiye'ye ve Meksika'ya sıfırdan giriyoruz, yavaş olacak ve tüketicileri, dinleyeceğiz ve dinleyeceğiz... öğreneceğiz, anlayacağız sonra da hızla tırmanacağız. Bir devralma olacak mı? Bunun konu dışı olduğunu söylemiyorum. Ancak, kendi sorunlarımızı başkalarınınkilerini temizlemeden çözebiliriz. Best Buy'ın değerleri o kadar benzersiz ve özel ki, ülkelere sıfırdan yatırımlarda gerçekten daha iyi durumdayız, ama tüketiciler ve hissedarlar için neyin en iyi olduğu konusunda daima açık fikirli olacağız" dedi.


Elektronikte kalite lideri

ABD'nin en büyük ilk yüz şirketi içinde yer alan teknoloji-elektronik perakende devi Best Buy'ın Türkiye ye geleceği haberini geçtiğimiz günlerde “Türkiye'nin genç nüfusu tekno-marketlere yaradı” başlığıyla Yeni Şafak okuyucularına duyurmuştuk. Haberimizden kısa bir süre sonra genç nüfusun çok önemli bir fırsat olduğu açıklamasını yapan Best Buy, tüketiciye alışveriş sırasında tanıdığı ani indirim ve kampanya olanaklarıyla farklı bir pazarlama stratejisi izliyerek çok sert rekabet yapan bir elektronik firması. Best Buy Çin ve Kanada dahil birçok dünya ülkesinde büyük perakende yatırımları gerçekleştirdi. Best Buy'ın özelliklerinden biri de satış merkezlerinde "Nitelikli müzik kayıtlarının kaliteli elektronik gereçlerle aslına en yakın sesi üretecek şekilde seslendirilmesi" olanak tanımlanan cihazların satışa sunulduğu ayrı "hi-fi" standlarına sahip olmaları.



16 yıl önce