|

Bir daha asla 100 dolar olmaz

Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın ölümünün ardından, demeç veren, Suudi Arabistan’ın en büyük yatırımcısı Prens Alwaleed Bin Talal, petrol fiyatlarıyla ilgili tahminini yineledi. Prens, petrolün varil fiyatının bir daha asla 100 dolar seviyelerine çıkmayacağının altını çizdi.

12:45 - 25/01/2015 Pazar
Güncelleme: 12:55 - 25/01/2015 Pazar
Diğer

 Suudi Prens, petroldeki düşüşün hız kazandığı zamanlar da benzer bir yorumda bulunmuştu.


‘ÜLKEM BATMAZ’

Suudi Prens, ülkesinin gelir kaynağının yüzde 90’ının petrolde geldiğini ve emtianın son dönemdeki düşüşünden derinden etkilendiğini ifade etti. Cnbc-e'nin haberine göre Prens, petrol daha da dibe vursa bile Suudi Arabistan’ın bu yüzden batacak ülkeler arasında ilk sırada olmayacağına işaret etti.


BU SUUDİ ARABİSTAN'IN BİR OYUNU DEĞİL

Alwaleed Bin Talal, sanılanın aksine, petrol fiyatlarındaki düşüşün Suudi Arabistan’ın ABD’nin kaya petrolü üretimine balta vurmak için ayak diremesinin değil, birbiriyle bağlantı birbirinden farklı olayların etki ettiğini belirtti. Suudi Prens, “Size teyit ederim ki Suudi Arabistan ABD’deki kaya petrolü sektörüne sekte vurmak için petrol fiyatlarıyla oynamıyor. Piyasada fazla arz, az talep var” diye devam etti. Petrol fiyatları Haziran 2014'ten bu yana yüzde 60'ın üzerinde değer kaybetti.

#petrol
#petrol fiyatları
#suudi arabistan
#Prens Alwaleed Bin Talal
9 yıl önce