|

Biraz mert olun

Başbakan Ahmet Davutoğlu, muhalefetin uçuk seçim vaatlerine sessiz kalan TÜSAİD’a yüklendi. Davutoğlu, "Gelin Kılıçdaroğlu’na desteğinizi açıklayın, asgari ücret bin 500 lira olsun deyin. Biz açık ve net konuşuyoruz, mücadelemizi mertçe veriyoruz, karşımızda da mert görmek isteriz" çağrısıında bulundu.

Yeni Şafak
04:00 - 21/05/2015 Perşembe
Güncelleme: 00:36 - 21/05/2015 Perşembe
Yeni Şafak

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, partisinin genel merkezinde gerçekleştirilen AK Parti Genişletilmiş İl ve Belediye Başkanları Toplantısı'na katıldı. TÜSİAD'ı muhalefeti perde arkasında desteklemekle suçlayan Davutoğlu, verilen uçuk vaatlerin altında ilk önce TÜSAİD'ın kalacağını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun 'asgari ücret bin 500 TL olacak' vaadini eleştiren Davutoğlu, asgari ücretin devlet tarafından değil işveren ve işçinin mutabakatıyla belirlendiğini ifade etti. Davutoğlu, mufalefetin uçuk vaatlerinin altında ilk önce iş dünyasının kalacağını belirtti.



PERDE ARKASINDAN KONUŞMAYIN


Davutoğlu, “TÜSİAD açıklama yapsın, her fırsatta Hükümeti eleştirmek için açıklama yapıyor. Asgari ücret bin 500 lira olursa kaç işyeri kapanır, 5 bin lira olursa açık iş yeri kalır mı, bunun hesabını versinler. Perde gerisinden muhalefet partilerine destek vermek değil çıksın açıkça destek versin. TÜSİAD, 'Ben Kılıçdaroğlu'nun görüşünü destekliyorum. Asgari ücret bin 500, 2 bin lira, 2 bin 500 lira olsun' desin, hadi TÜSİAD çıksın. Karşımıza perde gerisinden çıkmasınlar, açıkça çıksınlar. Konuşacaklarsa açıkça konuşsunlar. 'AK Parti gitsin de Türk ekonomisi çökse de bir çaresine bakarız' dediğiniz zaman o çöken ekonominin altında önce siz kalırsınız. Seçim maskeleri indiriyor. 'İşveren kuruluşuyuz ama her konuda fikir beyan ederiz' deyip, eğitimle ilgili fikir beyan edeceksiniz, basınla ilgili fikir beyan edeceksiniz ama sizi temsil eden işveren kuruluşlarının belirlediği asgari ücret konusunda sus pus kesileceksiniz. Böyle olmaz. Biz açık ve net konuşuyoruz, mücadelemizi mertçe veriyoruz, karşımızda da mert görmek isteriz” dedi.



250 TL taksitle ev müjdesi


*Elektrik-su faturasına düzenleme


*Dar gelirliye 250 TL taksitle ev

*Pirim ödeme şartı 2 yıla düşüyor


*Çay alım fiyatı 2,70'e çıkarılacak


*Çiftçilerin borçlarına erteleme




#Başbakan Ahmet Davutoğlu
#tusiad
#asgari ücret
9 yıl önce