|

Bizim de gözümüz Çin'de

Çin bankası ICBC’nin, Tekstilbank’ın çoğunluk hissesini almasının çok önemli olduğunu ifade eden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye’den de Çin’le ilgilenen bankalar olduğunu açıkladı. Babacan, “Bundan sonraki adım, bir Türk bankasının Çin’de lisans alıp, Çin’de faaliyete başlaması. İlgilenen birkaç bankanın olduğunu ben biliyorum” dedi.

Yeni Şafak
04:00 - 27/05/2015 Çarşamba
Güncelleme: 21:13 - 26/05/2015 Salı
Yeni Şafak

Piyasa değeri 310 milyar dolara ulaşan Çin bankası ICBC, GSD Holding'in Tekstilbank'taki 75,5 hissesinin tamamını 669 milyon liraya satın aldı. Satış işlemlerinin tamamlanması, önceki akşam Çırağan Sarayı'nda düzenlenen bir seremoni ile duyuruldu. Dünyanın 43 ülkesinde 17 bin şubeyle faaliyet gösteren bankanın toplam varlıkları 3,5 trilyon dolar. Satışın tamamlanmasının ardından Tekstilbank'ın adı da ICBC Türkiye olarak değişecek.



DENGEYİ SAĞLAYALIM


Törende konuşan Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye ile Çin arasında finans konusunda ciddi bir potansiyel olduğuna dikkat çekti. Babacan, "Bunun için de her iki tarafta güzel bir gayret var. Bugünkü tören, bunun güzel bir örneği. ICBC Çin'in en önemli bankalarından biri. Türkiye'deki bu yatırım çokönemli” dedi.



ÇİN'DE BANKAMIZ OLMALI


Başbakan Yardımcısı Babacan, Çin şirketlerinin Türkiye'de yapacağı taahhüt işleri açısından da kurulu bir bankanın olmasının ayrı fırsat ve imkanlar sunacağını belirtti. Babacan, “Bundan sonraki adım, bir Türk bankasının Çin'de lisans alıp, Çin'de faaliyete başlaması. İlgilenen birkaç bankanın olduğunu ben biliyorum. Umarım ki Çin otoriteleri o bankaların orada faaliyet gösterebilmesi için gerekli anlayışı ve kolaylığı gösterir" diye konuştu.


ICBC Yönetim Kurulu Başkanı Jiang Jianging ise iki ülke arasındaki ticari hacmin 2020'de 100 milyar doları geçmesinin hedeflendiğine dikkat çekerek bunun için çalışacaklarını kaydetti.


#Çin bankası
#Tekstilbank
#Çırağan Sarayı
9 yıl önce