|

Borsa İstanbul'a bir ortak daha geliyor

Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Dr. İbrahim Turhan, stratejik işbirliği için Mart ayında Hong Kong Borsası ile görüşme yapacaklarını açıkladı.

Yeni Şafak
10:16 - 23/01/2015 Cuma
Güncelleme: 08:19 - 23/01/2015 Cuma
Diğer

Turhan, “Borsamız fiilen halka arz sürecine başladı. Davos’ta bilgi vermek anlatmak istedik. Bizimle iş yapanların konuşmasını teşvik ederek kendimizi anlatıyoruz. Borsa İstanbul Türkiye’de sermaye piyasalarının işletmecisi olan şirket.” dedi. Cnbce'nin haberine göre, Turhan Londra Borsası ile yaptıkları stratejik ortaklığın ilerleyen günlerde Hong Kong Borsası'yla ilişkilerin geliştirmesiyle devam edeceğini belirtti. Turhan, Mart ayında Hong Kong Borsası ile görüşme yapacaklarını açıkladı.


BIST’E İLGİ GÖZ KAMAŞTIRICI


Borsa İstanbul Başkanı Turhan, zor bir dönemden geçildiğini belirterek, belirsizliğin fazla olduğu böyle bir ortamda yatırımcıların risk iştahının azaldığını, ancak Borsa İstanbul’a gösterilen ilginin göz kamaştırıcı olduğuna işaret etti. Yakın zamanda özel pazar uygulamasını devreye soktuklarını belirten Turhan, sürdürülebilirlik endeksinin G-20’nin önemli bir gündem maddesi olduğunu ifade etti.

 
#borsa istanbul
#turhan
#hong kong borsası
9 yıl önce