|

Borsa İstanbul'da gong sukuk için vuracak

Borsa İstanbul, aralarında Türkiye’nin de pay sahibi olduğu, İslam Kalkınma Bankası’nın yurt dışında işlem gören, ilk aşamada toplam 6 milyar 50 milyon dolar değerindeki sukuklarını (kira sertifikaları), 28 Kasım tarihinden itibaren Borsa İstanbul Borçlanma Araçları Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı’nda nitelikli yatırımcılar arasında alım satıma açmaya hazırlanıyor.

Yeni Şafak
13:16 - 22/11/2014 Cumartesi
Güncelleme: 11:20 - 22/11/2014 Cumartesi
AA
Borsa İstanbul'dan yapılan açıklamaya göre, Borsa İstanbul, ilk defa uluslararası bir finans kuruluşunun sukuklarını (kira sertifikaları) Borçlanma Araçları Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı’nda nitelikli yatırımcılar arasında alım satım işlemlerine açıyor. İstanbul’un uluslararası finans merkezi olması yolunda büyük bir öneme sahip olacak olan sukuklar, Borsa İstanbul’da alınıp satılmaya başlanacak.


Gong töreninden önce Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Dr. İbrahim Turhan ile H.E İslam Kalkınma Bankası Başkanı Dr. Ahmad Mohamed Ali Al Madani açılış konuşması yapacak.


Türkiye’nin de yüzde 6,5 oranla pay sahibi olduğu ve toplam 56 ülkenin ortaklığı bulunan İslam Kalkınma Bankası’nın, uluslararası derecelendirme şirketleri tarafından AAA ve Aaa notları ile derecelendirilmiş, halen Londra Borsası, Malezya Borsası ve NASDAQ Dubai Borsası’nda işlem gören, 2019 yılı Eylül ayına kadar farklı vadelerde, ilk aşamada toplam 6 milyar 50 milyon ABD Doları değerindeki altı farklı sukuk, 28 Kasım Cuma gününde düzenlenecek gong töreni ile Borçlanma Araçları Piyasası Kesin Alım Satım Pazarı'nda nitelikli yatırımcılar arasında işleme açılacak.
#Borsa İstanbul
#sukuk
#Gong töreni
#İslam Kalkınma Bankası
9 yıl önce