|

Borsacılardan dava uyarısı

Aa
00:00 - 28/11/2007 Çarşamba
Güncelleme: 12:43 - 28/11/2007 Çarşamba
Yeni Şafak
Borsacılardan dava uyarısı
Borsacılardan dava uyarısı

Borsa Yatırımcıları Derneği (BORYAD) Başkanı Ali Bahçuvan, “Türk Telekom'daki grev gibi abuk sabuk, algılaması zor bir nedenle bugün Türkiye'de milyarlarca doların döndüğü borsanın kapalı kalmasını anlamakta güçlük çekiyoruz” dedi.

İstanbul Menkul Kıymetler Borsasının (İMKB) sabah seansının Türk Telekom kaynaklı teknik nedenlerle başlamaması ile ilgili olarak Bahçuvan, ülke ekonomisinin temel göstergesi olan Borsa'da, deprem, savaş gibi olağanüstü olaylar olmadığı sürece işlemlerin durdurulmasını normal karşılamadıklarını belirtti.

Bahçuvan, “Türk Telekom'daki grev nedeniyle gibi abuk sabuk, algılaması zor bir nedenle bugün Türkiye'de milyarlarca doların döndüğü borsanın kapalı kalmasını anlamakta güçlük çekiyoruz” diyerek, işçilerle neden bir türlü anlaşma sağlanamadığını da anlayamadıklarını aktardı. Bu grevin artık tüketicilerin hayatına zarar vermeye başladığını ifade eden Bahçuvan, hükümetin bu işe bir çözüm bulması gerektiğini söyledi.

Bahçuvan, şu görüşleri savundu:

“Bugün biz borsa yatırımcılarına, işlem yapamamaktan doğan zararları tazmin için Türk Telekom yönetimine dava açma gibi bir hak doğmuş oluyor. Bugün Borsada işlem yapamayan insanların oluşan zararları, İMKB'nin bugün alacağı komisyon, aracı kurumların bugün işlemlerden alacağı kar payı ile ilgili çok ciddi tazminat davası açması hakkı doğmuştur, Türk Telekom yönetimine. Acaba Türk Telekom yönetimi halen bu grevi sürdürürken bunun bilincinde mi? Veya bizim gibi kurumların dava açmasını mı bekliyor.”

“TÜRK TELEKOM DEVLETLEŞTİRİLSİN...”

Hükümete yönelik olarak ise Bahçuvan, “Bu işin vehameti çok kötü boyutlara gitmektedir. Ya bu kurumlar bir an önce anlaşmaya varsınlar ya da Türk Telekom'u tekrar devlet geri alsın, tekrar devletleştirilsin. Neyse şimdiye kadar ödenen bedel geri verelim Öger Grubuna, Türk Telekom'u geri alalım” görüşünü aktardı.

Borsada bu tür olayların tekrar etmesi durumunda Türk Telekom yönetimine dava açacaklarını belirten Bahçuvan, şöyle devam etti:

“Türk Telekom tekel gibi bir kurum, başka bir kurum bu hizmeti veremiyor. Bugün İMKB'de gördüğümüz boyutu diğer konularda veya savunma alanında karşımıza çıkabilir. 3G ihalesi de iptal olduğu için biz diğer teknolojik olanaklardan da faydalanamıyoruz. 3G ihalesi olsaydı, uydu üzerinden de internet erişimine sahip olabilirdik. Bu da olmadı. Türk Telekom'un tekel konumu daha da güçlendi. Ya bu tekel konumundan çıkarmak lazım Türk Telekom'u bir an önce, ya da bu grevi bitirmek lazım.”

Devletten bir adım beklediklerini ifade eden Bahçuvan, “Tabii işçi tarafını sıkıştırarak değil, parayı verecek tarafı sıkıştırarak bir adım bekliyoruz” dedi.

16 yıl önce