|

Borusan ENERJİsini yatırıma harcayacak

Borusan Grubu, 513 milyon dolarla tarihinin en büyük yatırım hamlesini yapacak. Borusan Holding CEO'su Agâh Uğur, "Bu yıl enerjiye odaklandık. Tarihimizin en yüksek istihdam ve yatırım senesi içindeyiz. Personel sayımız 6 binin üzerine çıkacak. Yatırımda, 2012 tam bir hamle yılı olacak" dedi

Ekonomi Servisi
00:00 - 19/04/2012 Perşembe
Güncelleme: 23:04 - 18/04/2012 Çarşamba
Yeni Şafak
Borusan ENERJİsini yatırıma harcayacak
Borusan ENERJİsini yatırıma harcayacak

Borusan'ın 2012 yılı Kamuoyu Bilgilendirme Toplantısı yapıldı. Toplantıya, Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık ve Borusan Holding CEO'su Agâh Uğur katıldı. Borusan, 2011 yılında konsolide cirosunu bir önceki yıla göre yüzde 22 oranında artırarak 4.3 milyar dolara çıkardığını açıkladı. Grubun faaliyet karı ise tarihinin rekor büyüklüğüne ulaşarak, 2011'de yüzde 33 artış gösterdi ve 326 milyon dolara ulaştı. 2012 yılında ciro açısından yatay bir seyir beklediğini açıklayan Borusan'ın kârlılıkta ise yüzde 19'luk bir artış hedeflediği vurgulandı. Borusan, bu yıl ağırlıklı olarak enerji sektöründe olmak üzere 513 milyon dolar yatırım yapılacağını ve grubun istihdam seviyesinin yüzde 15 artışla 6 bin 318 çalışana ulaşacağını açıkladı.

TARİHİN İSTİHDAM ARTIŞI

Uğur, konuşmasında 2012'de 2011'e paralel bir iş hacmi, fakat daha yüksek kârlılık hedefiyle yola çıktıklarını söyledi: "Bu yıl, 4.1 milyar dolarlık konsolide ciro hedefimiz var. Kârlılığımızın da yüzde 19 artışla 388 milyon dolara ulaşacağını öngörüyoruz. Tarihimizin en yüksek istihdam ve yatırım senesi içindeyiz. İstihdam ettiğimiz personel sayımız 2012'de 6 binin üzerine çıkacak. Şu an için öngördüğümüz istihdam seviyesi 2011'e göre yüzde 15 artışla 6 bin 318'dir. Yatırım cephesinde ise, 2012 tam bir hamle yılı olacak. Bu yıl 513 milyon dolarlık yatırım tutarı ile Borusan tarihinin en büyük yatırım senesini yaşayacağız." Borusan'ın gündeminde bugün inovatif projeler ortaya çıktığını açıklayan Uğur şöyle devam etti:

"Lojistikte multimodal ve çevreci taşıma alternatifleri geliştirdik. Avrupa'ya ilk tren seferlerimiz Nisan'da başladı. Yassı çelikte otomotiv sektörüne geleceğin çelik grupları geliştirilmeye başlandı. ABD'de kaya gazı sahalarında kullanılan zor şartlara dayanıklı sondaj boruları üretmeye başladık."

TOPLUM İÇİN 16 MİLYON $

Borusan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Kocabıyık da, Borusan'ın odaklandığı 4 ana iş kolunun yanında beşinci faaliyet alanı olarak gördüğünü vurguladığı kültür-sanat ve eğitime destek projeleri açısından da 2011'in verimli bir yıl olduğunu ifade etti. Kocabıyık, "Borusan Kocabıyık Vakfı'nın en önemli projelerinden biri, Afyon Kocatepe Üniversitesi'ne teslim edilen Hukuk Fakültesi oldu. Geçen yıl Eylül ayında açtığımız Türkiye'nin ilk ofis müzesi Borusan Contemporary 10 bin kişi tarafından ziyaret edildi" dedi.


Gündemimizde satın almalar var

Agâh Uğur 2012'de grubun büyüme stratejisi doğrultusunda daha güçlü bir gelecek için satın alma fırsatlarına büyük önem verdiklerine dikkat çekerek şöyle konuştu: "2001 krizinden sonraki 10 yılda 8 kat büyüme sağladık. Son 4 yılda 1 milyar dolardan fazla organik büyüme/kapasite artış yatırımı yaptık. Özellikle son 2 yıldır gücümüzü daha da artırmak üzere ülkemizde ve dünyada satın alma fırsatlarını yakından takip ediyoruz. Şu anda faaliyet gösterdiğimiz her sektörde ilgilendiğimiz bir/birkaç satın alma fırsatı saptadık. Bu yıl içinde üstünde çalıştığımız bu satın alma fırsatlarının en azından bir bölümünü finalize etmeyi planlıyoruz."



12 yıl önce